Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Van tuinontwerp naar nieuwe tuin

 

Het laten ontwerpen en realiseren van een nieuwe tuin of terrein is een creatief en technisch proces dat u niet vaak in uw leven zal laten doen. Van tuinontwerp naar nieuwe tuin vergt de nodige tijd en energie. Het goed oriënteren is hierbij van belang voor het welslagen van uw nieuwe tuin of terrein. In dit traject is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden…….

Op welke wijze gaat u kijken en vergelijken? Wat is voor u bepalend, de goedkoopste hovenier of de beste hovenier? U wilt natuurlijk de beste prijs/prestatie verhouding maar hoe bepaalt u dat? Wat is voor u leidend: het creatieve idee of uw budget? Fasering van de realisatie, de voor- en nadelen daarvan. Om een goede nieuwe tuin te maken komt er heel wat bij kijken. Maar eerst even van gedachten wisselen.

 

Alles begint met een goed gesprek

Een goed gesprek vormt de basis voor een goed tuinontwerp. Een goed gesprek bestaat uit het stellen van de juiste vragen en het goed luisteren naar uw antwoorden. Als de verkeerde vraag wordt gesteld zal er een verkeerd antwoord komen. Een verkeerd antwoord geeft een verkeerd tuinontwerp, dat willen wij voorkomen. Daarom heeft onze tuin- en landschapsontwerper ook een opleiding tot coach gevolgd. Hij is getraind in het stellen van vragen en het luisteren van de vraag achter de vraag.

 

Wij maken graag een belafspraak met u om uw vragen te beantwoorden en u te bevragen over uw nieuwe tuin. Een belafspraak doen wij opdat u en wij ons kunnen voorbereiden op ons gesprek en in alle rust van gedachten kunnen wisselen.

 

Bel ons gratis servicenummer 06 – 41 64 72 55 en we maken graag een belafspraak met u.

 

Ontwerpende hovenier, tuinontwerper of tuinarchitect?

Wij van tuintechnisch buro hebben de visie van schoenmaker hou je bij je leest. Als hovenier zijn wij gespecialiseerd in het realiseren en beheren van tuinen en terreinen. Daar hebben we de opleiding voor gevolgd en jaren van ervaring waardoor we weten waar we het over hebben.

Het ontwerpen van tuinen en buitenruimten is een geheel andere discipline. Het vergt andere vaardigheden dan het vakkundig realiseren van een tuin.

 

Verschillen tussen hovenier, tuinontwerper en tuinarchitect

Een hovenier is opgeleid voor het aanleggen en onderhouden van tuinen. Dit kan via de vakschool, 1 dag per week naar school en 4 dagen stage lopen. Dat kan ook via de middelbare tuinbouwschool. Voor tuinontwerper is er geen specifieke opleiding. Dit vak wordt gegeven op het beroepsonderwijs of via schriftelijke cursussen. In Nederland zijn er vele honderden tuinontwerpers en tuinontwerpsters.

 

Een tuin- en landschapsontwerper heeft een vakgerichte HBO opleiding gevolgd in Nederland of daarbuiten.

 

Een tuinarchitect mag zich zo noemen als hij of zij ingeschreven staat in het architectenregister. Hiervoor is een academische opleidingsniveau vereist of een staatsexamen voor inschrijving in het architecten register.

 

Hoe werkt tuintechnisch buro?

Onze specialist, de tuin- en landschapsontwerper, gaat met u het gesprek aan voor het tuinontwerp. Als u tevreden bent met het tuinontwerp wordt in nauwe samenspraak met de ontwerper de ramingen opgesteld om het ontwerp te realiseren. Waarom ramingen? Omdat ieder ontwerp op tientallen manieren kan worden gerealiseerd.

 

We leggen het u graag nader uit in ons stappenplan naar een nieuwe tuin. Dit kunt u hier downloaden.

 

Kleine metamorfose van uw tuin

Het kan ook zo zijn dat u alleen maar een nieuw terras wilt of een metamorfose van uw reeds bestaande border. Niet altijd is een heel nieuw ontwerp noodzakelijk. Hoe pakt u dat dan aan? Wat zijn de kosten en hoe werken de verschillende bedrijven. Hoe beoordeeld u offertes en wat zijn de garanties? wij adviseren u graag.

 

Wat kost een nieuwe tuin?

Een belangrijke vraag is wat kost dat nou een nieuwe tuin? Hiervoor zijn verschillende methoden. Een methode is die van de makelaar. De waarde of kosten van een nieuwe tuin ligt gemiddeld tussen de 5 en 10% van de waarde van de woning. Een tuin met grotendeels gazon zal beduidend minder kosten dan een tuin met een zwembad, maar dat spreekt voor zich.

 

Wat kost het renoveren van mijn bestaande tuin of een metamorfose en wat is het verschil daartussen? Waar moet u als consument op letten, kortom vele vragen die we deels beantwoorden op deze site en worden deze niet op onze site beantwoord stel ze op via ons contactformulier en wij zullen u zo goed mogelijk van antwoord voorzien.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard en Mauritz Broekhuis

tuintechnisch buro

Uw hovenier voor tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud. Bel 06 – 41 64 72 55 en we maken een afspraak in uw tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.