Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Tuinonderhoud knippen hagen

Een goed onderhouden haag is is een waardevolle erfafscheiding. Om te komen tot een dergelijke waardevolle erfafscheiding is het van belang dat er bij de start van de groei enkele regels in acht worden genomen. Enkele regels voor bij tuinonderhoud knippen hagen zijn:

 

Regel 1
Laat de haag niet te snel opgroeien. Een te snelle groei zorgt ervoor dat de haag onderin doorzichtig wordt. Direct na de aanplant de haag op hoogte knippen en ieder jaar een stukje terugknippen. Hierdoor ontstaat een dichte haag.

 

Regel 2
Een strak geknipte haag dient aan de onderzijde breder te zijn dan aan bovenzijde. Hierdoor ontstaat een schuine haagzijde. Als u dit doet dan kan het zonlicht ook bij de onderste delen komen en zal de onderzijde ook een dicht haag vormen.

 

Regel 3

Zorg voor een goede voorraad bemesting bij aanplant. Dien ieder jaar tweemaal speciale hagenmeststof toe. Een haag vergt veel voedsel, voor de groei en herstel na het knippen.

Mien Ruys

Losgroeiende hagen niet knippen

Als u wat meer ruimte heeft in uw tuin kunt u ook kiezen voor losgroeiende hagen. Een losgroeiende haag is een haag welke niet ieder jaar wordt geknipt. Voor losgroeiende hagen die voor privacy moeten zorgen heeft u naast een hoogte van 1½ – 2 meter ook een breedte van 2 meter nodig.

Als de haag geen privacy hoeft te geven, dan kan deze lager blijven. Voor de lagere losgroeiende haagsoorten kan de breedte variëren van 50 cm. tot 100 cm.

Wij adviseren u graag welke haagsoort het beste in uw situatie kan worden toegepast.

 

Welke haag kiezen?

Dit is afhankelijk welke functie de haag dient te gaan vervullen. Moet het privacy geven of en groene wand in de tuin als achtergrond voor vaste planten border? Of moet de haag de tuin opdelen in tuinkamers?

Hoeveel ruimte is er aanwezig? Moet de haag wintergroen zijn of niet? Moet het een bloeiende haag zijn of een strak geknipte haag? Hoe staat het met de bezonning? Schaduw of zon? Is het een droge of vochtige standplaats? Welke grondsoort is er aanwezig? Klei, zand, zavel, veen of……..

U leest het, voordat wij een goed advies kunnen geven is onderzoek op locatie essentieel.

Wij maken graag een afspraak in uw tuin.

 

Milieuvriendelijk knippen van hagen

Wij voeren onze werkzaamheden uit met elektrische heggenscharen die op zware accu’s werken. Zo heeft u en uw buren geen last van geluidsoverlast en stank van brandstof.

 

Ziekten en plagen

Vrijwel iedere tuinbezitter met een buxushaag of buxushagen weet wat de buxusmot veroorzaakt. Wij kunnen uw buxus vervangen door op buxus gelijkende lage hulsthagen met zeer klein blad. De tuinbezitter met een Taxus haag of Taxushagen is vaak bekend met de taxus kever die de nodige schade kan aanrichten. Ook het voorkomen van luis in hagen kan zorgen voor de nodige overlast.

 

Wij zorgen voor een milieuvriendelijke bestrijding door onder andere de inzet van natuurlijke vijanden. Daarnaast kan vakkundig en tijdig onderhoud veel schade voorkomen. Het regelmatig bemesten met de juist meststof is daarbij een essentieel onderdeel om uw hagen gezond en vitaal te houden.

Wij adviseren u graag.

scheren haag voortuin Barneveld

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.