Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Tuinonderhoud bestrating

Ook sierbestrating heeft het nodige onderhoud nodig. Dit onderhoud voor sierbestrating bestaat uit het verwijderen van onkruid tussen de voegen, herstel van straatwerk en het toepassen van de juiste onderhoudsmiddelen.

 

Milieuvriendelijk onkruid verwijderen bij onderhoud sierbestrating

Hiervoor gebruiken wij een milieuvriendelijke toepassing door gebruik te maken van water en een speciale borstelmachine. Met deze speciale borstelmachine is een milieuvriendelijk reinings- en onderhoudsconcept ontwikkelt waardoor mossen, korstmossen, grassen, groenaanslag en meer verwijderd worden en uw terras (en overige bestrating, vlonders, tuinmeubelen, muren en meer…) er na behandeling weer uitziet als nieuw!

We kunnen gebruik maken van regen-, boorput- of zelfs vijverwater. Hierdoor sparen we het zeer kostbare drinkwater. Er komen ook geen milieubelastende middelen aan te pas. Als bijkomend onderdeel van het milieuvriendelijk schoonmaken houden we het water- en energieverbruik tot het strikte minimum.

Het honderd procent voorkomen van onkruid is een illusie. Het hardnekkige groen komt vaak op de meest onmogelijke plekken door en voor. Maar een plant is pas onkruid als het groeit op een niet wenselijke plaats. Anders is het gewoon spontane flora.

 

Als u geen onkruidbestrijding toepast op uw bestrating zal dat leiden tot ongewenste oneffenheden van uw bestrating.

Terrazza

Herstel van straatwerk

In ons land hebben we te maken met verschillende bodems welke allemaal een verschillende zettingsgraad hebben die zorgen voor verzakking. In omgeving van Gouda kan dat vele centimeters per jaar zijn en op de Veluwe enkele centimeters in 10-20 jaar.

 

Ook kan door een slechte aanleg van de sierbestrating deze bij strenge vorst gaan opvriezen, ook dit vergt herstel. Ook kunnen boomwortels bestrating omhoog drukken. Dit vind plaats door toepassing verkeerde boomsoort en/of een niet correct boomplantgat.

 

Ook voor het herstellen van verzakkingen en/of opgedrukte bestrating kunt u ons bellen of mailen. Wij helpen u graag om de sierbestrating weer zo te maken als wenselijk is.

 

Graag tot horens en wellicht tot ziens

Keramische tegels

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.