Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Tuinontwerp laten maken

Het tuinontwerp voor tuinideeën vormt de basis voor een goede tuin. En de basis voor een goed tuinontwerp is een goed gesprek. Daarom werken wij als hoveniersbedrijf samen met Alexander R. Bijl van De Tuinregisseurs, een ervaren tuin- en landschapsontwerper.

 

Het kunnen luisteren en bevragen hoe u uw tuin wilt gaan gebruiken is essentieel om die tuin te ontwerpen die bij u past. Als de verkeerde vragen worden gesteld worden de verkeerde antwoorden gegeven. Op basis van de antwoorden wordt dan een verkeerd tuinontwerp gemaakt en dat willen we voorkomen door de juiste vragen te stellen. Wilt u nu een vraag stellen aan Alexander, onze tuin- en landschapsontwerper? Klik dan hier en u krijgt binnen twee werkdagen reactie.

 

Wat kost een tuin laten ontwerpen?

Een goed tuinontwerp dient aan vele eisen te voldoen. Naast de functionele en esthetische kwaliteiten dient het tuinontwerp ook rekening te houden met het door u gestelde budget. Prachtige plannen ontwerpen die niet gerealiseerd worden is zonde van uw en onze tijd. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van vele factoren. Daarom maken wij vooraf heldere afspraken over de kosten van het tuinontwerp.

 

Bepalende factoren bij een tuinontwerp

Voor elk tuinontwerp zijn er bepalende factoren die invloed hebben op het tuinontwerp. We noemen de volgende:

 • vergunningen;
 • bodem/grondsoort/draagkracht;
 • privacy/uitzicht of beiden;
 • uw beschikbare tijd voor het tuinonderhoud;
 • uw woninginrichting;
 • gezinssamenstelling;
 • en zo zijn er vele factoren die van invloed zijn op het uiteindelijke tuinontwerp en uw genietfactor.

 

Zo leest u dat er vele factoren zijn die van invloed zijn op het tuinontwerp en dan hebben we u nog niet eens gesproken. Wilt u eens, vrijblijvend, van gedachten wisselen dan kunt u ons iedere werkdag bellen tussen 09:00 en 17:00 uur (op 06 – 41 64 72 55) . Als we u niet direct te woord kunnen staan maken we een belafspraak met u.

 

Wilt u dat wij u bellen, prima, klik dan hier en stuur ons een mailtje. Geef aan wanneer uw voorkeur is om gebeld te worden.

Tuinontwerp te Blaricum
Tuinontwerp Zwolle

Doorrekenen tuinontwerp

Als het tuinontwerp klaar is dan dient het daarna te worden doorgerekend. Want een tuinontwerp kan op tientallen manieren worden gerealiseerd. Daarom maken wij dan ook 2-3 ramingen opdat u kunt kiezen met welke materialen en op welk kwaliteitsniveau u het tuinontwerp gerealiseerd wilt zien.

 

Natuurlijk komen wij met voorstellen, maar u beslist uiteindelijk. Daarom zijn ramingen zo handig want dan kunt u gericht keuzes maken.

 

Na uw keuzes gaan we het tuinplan verder uitwerken in tenminste een bestratings- en beplantingsplan. Als er verlichting dient te worden aangebracht maken we ook een verlichtingsplan. Soms is ook een drainage plan vereist voor de goede afwatering. Zijn er tuinmuren of andere bouwkundige werken zoals voor een pergola, zwembad of zwemvijver? Dan worden deze nader gedetailleerd in de planuitwerking.

 

Na goedkeuring van deze plannen en bijbehorende budgetten gaan we over tot het inplannen van de tuinaanleg.

 

Zo leest u dat er de nodige tijd zit tussen ons eerste gesprek en de uiteindelijke start van de tuinaanleg. Dit varieert van weken tot maanden. Als u daar rekening mee wilt houden in uw planning dan geeft dat de nodige rust voor u.

 

Wanneer beste tijd voor een afspraak?

De beste tijd om een afspraak met ons te maken (en onze tuin- en landschapsontwerper) is zodra u weet dat u gaat verhuizen of bouwplannen heeft. Waarom? Als wij in een vroeg stadium worden ingeschakeld dan kunnen de werkzaamheden binnen/buiten beter op elkaar worden aangesloten. Dit voorkomt dubbele kosten en bespaard u de nodige tijd.

 

Kijkt u al een tijdje naar uw tuin die voor verbetering in aanmerking komt, bel of mail ons.  Een telefoontje is snel gepleegd en u wordt er altijd wijzer van.

 

Stappenplan: van idee naar genieten in uw droomtuin

Speciaal voor u hebben wij een helder stappenplan ontwikkeld opdat u inzage krijgt in het ontwerpproces en de prijsvorming. Dit stappenplan kunt u downloaden als u hier klikt.

 

Graag tot horens en wie weet tot ziens.

 

Mauritz Broekhuis
eigenaar tuintechnisch buro

Tuinontwerp Amersfoort
Tuinontwerp Utrecht
Tuinontwerp Barneveld

Passie voor

Tuinen

  Neem nu contact op:

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.