Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Renovatie bestaande vijver

Bij renovatie van een bestaande vijver lopen de werkzaamheden vaak uiteen. Van het plakken van lekkage, vervangen of aanvullen vijverbeplanting tot een complete renovatie. Wij verzorgen renovaties van verschillende bestaande tuinvijvers. Of het nu gaat om uw vijver te dichten of om uw vijver leeg te halen. Ook het verwijderen en afvoeren van de vijverfolie verzorgen wij graag voor u.

Groene vijver?

Zit er veel kroos in uw vijver of is deze snel groen in de zomer? Dan is er een teveel aan voedsel aanwezig in het water, vissenpoep of plantresten die vergaan. Daarom moet uw vijver regelmatig schoongemaakt worden. Afhankelijk van inhoud vijver, aantal vissen, plantresten en de vervuiling eens in de 2 tot 10 jaar.

In de natuur is er in ieder stilstaand water een verlandingsproces. Dat wil zeggen: door biologische processen ontstaat er modder die het water steeds ondieper maakt om uiteindelijk totaal dicht te groeien met planten.

In uw vijver gebeurt dat natuurlijk ook. Indien de laag modder dikker is dan 10 cm, moet de vijver echt schoon gemaakt worden. Bovendien zijn de waterlelies en/of andere planten ook te groot geworden. Deze worden meteen aangepakt. Dit alles is een hele klus en daarom ook veel, zwaar en vies werk.

Heeft u daar geen zin in? Wij wel, met veel plezier en vakmanschap.

 

Schoonmaken bestaande tuinvijver?

Alleen schoonmaken van uw bestaande tuinvijver? Geen probleem. In samenspraak met u spreken we af welke planten we hergebruiken, wie zorg draagt voor de vissen en meer.

Renovatie vijver

Garantie en nazorg

Ook vijvers vragen onderhoud. Hierbij is het belangrijk dat het water in uw vijver zo helder mogelijk blijft. Ook het zuurstofgehalte dient op peil te blijven. Daarnaast hebbenook de waterplanten ook onderhoud nodig.

Bent u niet in staat het onderhoud aan uw vijver zelf uit te voeren? Dan verzorgen wij graag het vijveronderhoud. We spreken duidelijk af wat we doen en wanneer.  Op deze wijze kunt u altijd genieten van uw vijver.

 

Heeft u vragen?  Vul het contactformulier in en stel uw vraag. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

U kunt ook ons gratis servicenummer bellen. Wij zijn iedere werkdag, tijdens kantooruren, bereikbaar.

 

Graag tot horens en wellicht tot ziens

Vijver onderhoud

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.