Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Aanleg spiegelvijver

Bij de aanleg spiegelvijver is het van belang dat deze zijn omgeving weerspiegelt. Dat kan zijn de lucht, beplanting of gebouwen. Deze vijvers zijn zo glad als spiegels. Een dergelijke vijver bestaat uit strakke vormen en is ze heel ondiep. Op die manier werkt de weerspiegeling van zon en wolken het best. Voordeel van zo’n reflectie is dat het de tuin veel groter doet lijken, net als bij een spiegel in een ruimte.

 

Spiegelvijver aanleggen

Spiegelvijvers zijn veelal rechthoekig en strak afgewerkt. De rand is van bijvoorbeeld hardsteen of metaal. Het is bij dit type vijver belangrijk dat alle leidingen en kabels van bijvoorbeeld vijververlichting of filtering, onzichtbaar worden weggewerkt.

spiegelvijver

Geen vissen

Er gaat maar weinig water in spiegelvijvers en een grote filterinstallatie is niet nodig. Ook hoef je geen vissen te kopen. Die maken alleen maar rimpels in het water. Spiegelvijvers zijn daardoor een stuk goedkoper dan normale diepe vijvers.

 

Onderhoud van een spiegelvijver

Bij spiegelvijvers is helder water van het grootste belang. Vuil, zoals algen, verstoren de spiegelende functie van het water. Het ondiepe water van spiegelvijvers warmt erg snel op en koelt ook weer razendsnel af. Hierdoor ontstaan algen en heeft is het water al snel groen van de algen. Met een UV-C Filter of een andere algbestrijding wordt het vijverwater snel weer helder en algenvrij. Verder heeft u met een spiegelvijver relatief weinig onderhoud.

 

Heeft u vragen over aanleg spiegelvijver? Gebruik het contactformulier en stel uw vraag. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Graag tot horens en wie weet tot ziens.

spiegelvijver

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.