Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Gemetselde tuinmuur

Gemetselde tuinmuren als erfafscheiding zijn een duurzame en mooie oplossing. De tuinmuur kan bestaan uit gemetselde stenen en voegen maar ook als gestucadoorde tuinmuur. Ook kunnen er bijzondere elementen in een tuinmuur worden verwerkt zoals glazen bouwblokken of een nis. Daarnaast verdient het voegwerk ook de nodige aandacht. Worden het knipvoegen of wordt de muur platvol gevoegd? Een terughoudende of liever een verdiepte voeg?

 

Er zijn vele mogelijkheden om een gemetselde tuinmuur vorm te geven en te realiseren. Wat wij ook hier van belang vinden is dat de tuinmuur of muren gerealiseerd worden vanuit een totaalvisie. Moet de metselsteen dezelfde zijn als de woning of juist niet? Hoe zit het met de muurafwerking? Dat zijn allemaal  vormgevende aspecten. Nadat de eisen en wensen zijn geformuleerd maken wij een tuinontwerp. In het tuinontwerp worden de aspecten voor de tuinmuur of muren meegenomen.

Tuinmuur

Bouwkundige voorwaarden

De bouwkundige voorwaarden voor een goede tuinmuur zijn velerlei. Hierbij is de fundering van de tuinmuur essentieel. Daarom is er kennis nodig over de draagkracht van de grond. Een zandgrond heeft een heel andere fundering nodig dan een klei- of veengrond. Bij grote lengtes kunnen steunberen of kolommen noodzakelijk zijn. Ook aanpassingen in de dikte van de muur speelt hierbij een rol. Wordt het een halfsteens, een steens of anderhalfsteens muur? Welke muurafdekking wordt toegepast? Een rollaag of een speciale afdekplaat met waterhol?

 

Andere tuinmuren

Naast gemetselde tuinmuren kunt u ook met andere materialen een tuinmuur maken, we denken daarbij aan:

  • gelijmde tuinmuren;
  • gestapelde tuinmuren;
  • schanskorven;
  • prefab betonelementen.

Ook voor deze tuinmuren geldt dat de fundering van belang is voor de duurzaamheid van uw tuinmuur.

 

Onafhankelijk advies

Wij geven u graag onafhankelijk advies vanuit een totaal visie. Het aanbrengen van metsel- of stucwerk is een hele investering. Bij voorkeur doen wij dit vanuit een compleet tuinontwerp. Wilt u eens verder van gedachten wisselen wat de mogelijkheden zijn en waar op te letten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij reageren binnen 2 werkdagen.

 

Wilt u sneller advies? Bel dan, tijdens werkdagen en kantooruren, ons gratis servicenummer (zie boven) en wij staan u graag te woord.

Schanskorf erfafscheiding.

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.