Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Cottage stijl of minimalistische stijl

In tuinstijlen en sferen is er veel mogelijk. Twee uitersten hierin zijn de cottage stijl en de minimalistische stijl. De cottage tuinstijl kenmerkt zich door weelderige en kleurrijke beplanting. De paden zijn niet te breed en strak of of slingerend door de tuin. Ook water mag niet ontbreken in een cottage tuin. Dat kan zijn een waterschaal, een waterornament of een vijver(tje).

 

Cottage tuinstijl

Deze stijl is in Engeland ontstaan en is de ultieme Engelse tuin.Van oorsprong een tuin bij een boerderij of landhuis. Een cottage tuin heeft dan ook een landelijke uitstraling.

Het hoofdingrediënt voor deze stijl is bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Ook kunnen er vormgesnoeide bomen en coniferen in voorkomen. Gebakken klinkers, flagstones, grind of paden van gras. Behakte natuurstenen stapelmuurtjes maken deze stijl compleet.

 

Minimalistische tuin

De naam zegt het al, minimaal gebruik van materialen en elementen.  Een minimalistische tuin heeft een heldere indeling, strakke belijning van paden, borders en gazon is hierbij van belang. De toegepaste planten dienen aan te sluiten op de rustige vormgeving. Dus geen kleurrijk assortiment. Het accent ligt meer op de bladvormen. Dit kan zijn van siergrassen tot groepen van een soort vaste plant.

blank

Sfeertuinen

Uw tuin maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woning. Daarom is het van belang de sfeer waarin u zich thuis voelt te vertalen naar uw tuin. Of dit nu een cottage of minimalistische tuin is maakt ons niet uit. Naast de wenselijke sfeer dient de tuin ook te functioneren. Voor een gezin met nu nog jonge kinderen denkt onze tuinontwerper mee en vooruit, want kleine kinderen worden groot. Een tuin(stijl) die mee kan groeien met het gezin is hierbij wel zo prettig.

 

Tuininspiratie nodig?

Naast de genoemde tuinstijlen zijn er natuurlijk nog vele andere tuinstijlen, zoals:

 • landelijke tuin;
 • architectonische tuin;
 • ecologische tuin;
 • Japanse of Oosterse tuin;
 • boerderij tuin;
 • klassieke tuin;
 • lounge tuin;
 • wellness tuin;
 • mediterrane tuin;
 • boerderij tuin;

of

 • uw tuin.

 

Wat uw voorkeur ook is, wij vertalen de gewenste tuinsfeer en -stijl voor uw tuin. Dit doen wij in een verrassend tuinontwerp.

Als u vragen heeft bel of vul het contactformulier in met uw vraag. Als u hier klikt kunt u direct contact opnemen met onze tuin- en landschapsontwerper. Hij heeft tientallen jaren ervaring in het vormgeven van tuinen en buitenruimten en inspireert u graag.

 

Graag tot horens en wie weet tot ziens.

blank

Passie voor

Tuinen

  Neem nu contact op:

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.