Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Gecombineerde wateropvang in uw tuin

Voor een gecombineerde wateropvang in uw tuin zijn er vele mogelijkheden. Het meeste water zal van het dak van uw woning afkomen. Als u de oppervlakte daarvan weet is snel de te verwachten waterhoeveelheid te berekenen.

 

Ondergrondse kratten

Opvang in ondergrondse kratten is een mogelijkheid in deze. Deze kunnen over de hele tuin worden aangebracht of onder de oprit (dan ca. 70 cm. diep ingraven).

 

Terrassen en sierbestrating

Naast het dak van uw woning zal er ook het nodige hemelwater op uw bestrating vallen. Ook dit water moet ergens heen. Het water kan naar de borders afstromen, maar die zijn ook al vol gelopen. Daarom zijn er bestratingssoorten die veel, heel veel hemelwater in de ondergrond van de bestrating kunnen laten afvoeren.

Ondergrondse kratten.

Kosten opvang hemelwater eigen terrein

Als u wilt weten wat de kosten zijn voor opvang van hemelwater op uw eigen terrein dan dient er het nodige te worden gerekend. Er zijn oppervlaktes nodig van dak en (type) bestrating. Ook de grondwaterstand is in veel gevallen van belang bij de keuze van het toe te passen systeem. Daarnaast kunnen er wellicht creatieve oplossingen worden bedacht om met hemelwater te spelen in uw tuin.

 

Gecombineerde wateropvang, zelf doen of laten doen?

Een goede doe-het-zelver, die goed kan rekenen, kan heel ver komen. Alleen als u niet bekend bent met de verschillende systemen wordt het al lastig. Het ingraven van kratten is vaak als doe-het-zelver ondoenlijk. Als vakman adviseren wij u dan ook dit door de vakman te laten uitvoeren, zoals ons bedrijf. Dit alles begint natuurlijk met een goed tuinplan. En werk met goede materialen zoals van ACO.

Als u vragen heeft vul onderstaand contactformulier in en binnen 2 werkdagen reageren we.

Schoonloper ACO

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.