Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Zwembad of zwemvijver?

Voor een zwembad of zwemvijver geldt het zelfde als voor een woning, locatie, locatie en locatie. De plek waar uw zwembad of zwemvijver in de tuin komt te liggen is essentieel. Daarnaast heeft een zwemvijver heeft een heel ander beeld als een zwembad. Wilt u altijd zicht hebben op uw zwembad of zwemvijver of juist niet? Hoe zit het met de bezonning? Hoe zit het met de ontsluiting, de paden of het pad er naar toe? Waar gaat uw zwembad of zwemvijver op aansluiten? Op een gazon (inwaaien van gemaaid gras?), Op tegels, een vlonder, beplanting? Hoe zit het met de technische voorzieningen? Waar kunnen deze geplaatst worden of dient er een technische ruimte te worden gemaakt? Misschien wilt u een poolhouse waarbinnen u uw loungeset kunt plaatsen, een douche en technische ruimte?

 

Wat pas het beste bij u?

Er is een groot verschil tussen de twee zwembelevingen. In een zwemvijver kunt u zwemmen tussen het kikkerdril, libelle larven of vissen. In een zwembad zult u dit vrijwel niet tegenkomen. Een zwembad is te verwarmen boven de 24 graden en en af te sluiten met een roldek een zwemvijver niet of lastiger. Zo zijn er nog wat verschillen maar wat past bij u? Qua uitstraling, qua zwembeleving, qua kosten.

 

Zwembad kosten

Wat past het beste bij u? Een zwembad(je) heeft u al vanaf 100,00 euro maar dan wel zelf opblazen. De kosten zijn sterk afhankelijk van de grote van het bad, het type en de toevoegingen zoals onderwaterverlichting, soort trap, filterinstallatie, wel of geen dek en welk type? Een schoonmaakrobot of niet? Wilt u een prefab zwembad of een bouwkundig zwembad? Er zijn vele types en en kwaliteiten van prefab zwembaden met verschillende levensduur en gevoel. Ook een foliebad is mogelijk kortom heel veel opties en verschillen.

 

Zwemvijver kosten

De kosten voor een zwemvijver zijn in het algemeen gunstiger dan die voor een zwembad. Alleen vergt een zwemvijver een groter oppervlak omdat het water gefilterd dient te worden door een plantenfilter dat ca. 30% van het wateroppervlak dient te beslaan.

Ook hier geldt voor de kosten hoe wordt de zwemvijver opgebouwd, evenals voor bij een zwembad. Op welke bodem dient de zwemvijver te worden gebouwd. Hoe hoog of laag staat het grondwater, wat is de bereikbaarheid om e.e.a. uit te graven.

 

Locatie, locatie, locatie

Voordat u begint te denken aan een zwembad is het laten maken van een passend tuinontwerp van groot belang. Een zwembad of zwemvijver is een hele investering. De rest van de tuin dient zodanig te worden ingericht dat uw investering optimaal wordt gebruikt en optimaal wordt beleefd. De positionering en aansluiting is hierbij essentieel. Onze tuin- en landschapsontwerper verteld u graag meer.

Meer informatie?

Op internet is heel veel te vinden over dit onderwerp en er zijn ook hele leuke boeken die het lezen waard zijn om een afgewogen besluit te nemen. Als u hulp nodig heeft om een zwembad of zwemvijver in uw tuin te plaatsen…………..wij helpen u graag. Bel of mail ons voor een afspraak.

 

Mauritz Broekhuis,
eigenaar tuintechnisch buro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.