Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Prairietuin of mediterrane tuin

Wat is een prairietuin? Een prairietuin is een tuin waarbij de planten zijn geplant is een speciaal lavasubstraat. Het is dus geen tuin met prairieplanten. Alleen niet alle (vaste)planten groeien goed in dit substraat. Sommige soorten doen het prima andere gewoonweg niet.  Prairietuinen bestaan voornamelijk uit vaste planten en siergrassen. Sommige bollen doen het ook in een prairietuin en de meeste heesters en zeker bomen kunnen worden toegepast in een prairietuin.

 

Waarom een prairietuin?

Heel eenvoudig………….minder tuinonderhoud en toch veel tuinbeleving met kleuren, geuren, vogels en vlinders. Wij werken veelal met Lageschaar vaste planten kwekerij. Daar is men gespecialiseerd in prairieplanten.

 

Kosten prairietuin

Bij een tuin dient men een onderscheid te maken tussen de kosten voor de aanleg en de kosten voor onderhoud. De aanleg van een prairietuin kost meer en het onderhoud kost de komende jaren veel minder. Aan u de keuze.

Lageschaar

Mediterrane tuin

De kleurrijke en warme mediterrane tuinen spreken veel mensen aan. Kan je een dergelijke tuin ook in ons land maken? Een mediterrane tuin kenmerkt zich veelal door gestucte muren in toscaanse tinten en met bijpassende bestrating. Het maken van dergelijke muren is kostbaarder dan het maken van een houten schutting. Qua beplanting kunnen we een heel eind komen, denk daarbij aan Yucca’s, Fatsia, olijf- en eucalyptusbomen. Een mediterrane tuin kan prima gecombineerd worden met prairiebeplanting.

 

Prairietuin of mediterrane tuin advies?

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden voor uw tuin. Op basis van uw eisen en wensen maken wij een tuinontwerp voor die sfeer en stijl die bij u past. Of dit nu een mediterrane tuin is, een Hollandse tuin, Engelse cottage tuin of anders.

Als u vragen vul dan contactformulier in met uw vraag. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

 

Graag tot horens en wellicht tot ziens

Mediterrane tuin.

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.