Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Oogsten en eten uit eigen tuin

Wat is er nu leuker en gezonder dan te kunnen oogsten en eten uit eigen tuin?! Of het nu walnoten betreft, appels, peren, pruimen, kruisbessen, frambozen, aardbeien of tuinkruiden, het kan allemaal.

 

Het kan al vanaf een vierkante meter.

 

Oogsten van wilde planten

U kunt ook oogsten van wilde planten. Ook daar zijn recepten voor. Denk daarbij aan het blad paardenbloemen, zevenblad, daslook, heermoes, hondsdraf en nog veel meer.

 

Zon of schaduw?

De cultuurgewassen verlangen allemaal zon om goed vrucht te kunnen dragen. Er zijn maar weinig soorten die in de (half)schaduw groeien en waar u van kunt oogsten. De bosbes is een van de weinige soorten, samen met de krieken (Prunus cerasus), de herfstframbozen, eetbare honingbes, de braambes en sommige vroeg rijpe peer gewassen. Als planten te weinig zon krijgen kunnen ze minder zoet (dus zuur) gaan smaken.

Kruidentuin

Moestuin of fruittuin?

Er liggen de nodige bedreigingen op de loer voor een moestuin, denk aan slakken, mollen e.d. Ook de fruittuin heeft de aandacht van insecten en vooral vogels.

 

Snoeien fruittuin

Een van de belangrijkste handelingen in een fruittuin is het snoeien. Vruchtbomen of fruitbomen dienen een open kroon te hebben zodat het zonlicht ook in de kroon kan komen. Op die manier kunnen vruchten die in de kroon tot ontwikkeling komen zich ook ontwikkelen. Naast het snoeien van bovengrondse delen dienen in sommige situaties ook de ondergrondse delen te worden gesnoeid om tot vruchtzetting te komen.

Het verschil in kortloten en langloten is van belang, evenals plakoksels, schuurtakken en dubbele toppen die voorkomen dienen te worden.

 

Wilt u advies of hulp in uw eigen tuin? Bel of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

 

Wilt u sneller contact? Bel ons.

Eten uit voortuin

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.