Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Overkapping met berging

Een overkapping met berging is een vaak voorkomende combinatie. Daarom geven wij hier de nodige aandacht aan om u enkele tips te geven. Eerst waaraan te denken bij het bouwen daarvan? De berging heeft in de eerste plaats een deur. Belangrijk is de draairichting van de deur. Zorg ervoor dat deze de goede kant gaat opdraaien. Het klinkt zo simpel maar we komen vaak tegen dat de deur niet goed geplaatst is.

 

Lichttoetreding

Zowel voor de overkapping en de berging is de lichttoetreding belangrijk. U wilt toch niet altijd het licht aandoen? Een te diepe overkapping is achterin donker. Wij vinden een maximale diepte van 3-4 meter nog verantwoordt. Indien u een diepere overkapping wilt, plaats van een lichtstraat. Ook een verhoogd dak zal uitkomst bieden.

buitenkeuken

Bouwmateriaal voor overkapping en berging

Een houten overkapping en berging? Of toch liever een bouwwerk van glasvezel versterkt polymeer composiet? Al dan niet in combinatie met (hard)hout.  Composiet als bouwmateriaal heeft vele mogelijkheden op het gebied van vormgeving. Daarnaast ook bij het kleurgebruik en verschillende oppervlakte structuren.

 

Buitenkeuken onder overkapping?

Ook is het mogelijk dat u een buitenkeuken maakt of laat maken. Denk daarbij aan gas, water en elektra. Als u geen gasleiding wilt laten aanleggen zijn gasflessen een oplossing.

 

De vloer

Voor een berging is een vloer van betontegels een prima oplossing. Maar onder een overkapping wilt u een andere sfeer dan in de berging. Een vloer van (FSC hard)hout of composiet hout brengt meer sfeer onder uw overkapping.

 

Overkapping en berging op maat?

Wij ontwerpen en realiseren op maat, met of zonder berging. Dit doen we naar eigen ontwerp en op basis van ontwerpen van anderen.  Bij voorkeur ontwerpen wij vanuit een totaalvisie voor de hele tuin. Wij vertellen u graag meer.

 

Vragen? Gebruik ons contactformulier hieronder en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Ook kunt u ons gratis servicenummer gebruiken, zie boven. Wij zijn iedere werkdag tijdens kantooruren bereikbaar.

berging en overkapping

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.