Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Houten overkapping of veranda

Een houten overkapping of veranda geeft een toegevoegde waarde aan uw tuin en woning. Bovendien zult u veel langer buiten gaan zitten. Hierdoor zal uw tuinplezier toenemen. Ook hier zijn de mogelijkheden onbegrensd.

 

Houten overkapping

Er worden verschillende houtsoorten gebruikt voor het maken van een overkapping. Houtsoorten die we toepassen zijn lariks, Douglas, grenen en vuren. Hierbij is de keuze om deze wel of niet te behandelen tegen houtrot en schimmels. De levensduur zal niet worden verdubbeld maar wel met enkele jaren toenemen. Er is ook een keuze tussen ruw geschaafd hout of geschaafd hout.

 

Fundering

Een goede fundering zorgt voor een lange levensduur van uw overkapping of veranda. Op minder draagkrachtige gronden wordt de overkapping op houten palen gezet.  De palen voor de overkapping worden dan op ‘kleef’ gezet. Naast hout zijn er ook betonpalen. De betonpalen worden door middel van een schroefpaal geplaatst. Soms zetten we palen door ter plekke te heien. Bij goede draagkrachtige gronden wordt de overkapping op betonpoeren gezet. Dit voorkomt inrotten van het hout vanaf de grond. Deze betonpoeren worden dan enkele centimeters boven de bestrating aangebracht.

Overkapping in tuin Lelystad

Plaats van de overkapping

Prioriteit is de plaats en de vormgeving van de overkapping. Wilt u graag in de avondzon zitten of liever in de schaduw? Wilt u nog daglicht via het dak naar binnen krijgen of is dat niet nodig? Andere aandachtspunten zijn:

 • verlichting;
 • verwarming met haard, kachel of heather;
 • soort meubels, passieve of actieve;
 • wel of geen buitenkeuken;
 • afwerking binnenwanden;
 • buren;
 • gemeentelijke vergunning.

Bovenstaande aandachtspunten komen allemaal aan de orde in het tuinontwerp en het ontwerp van de overkapping of veranda.

Vragen? Gebruik ons contactformulier en stel uw uw vraag. Binnen 2 werkdagen reageren wij.

 

Bellen kan natuurlijk altijd. Iedere werkdag tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar via ons gratis servicenummer (zie boven).

Hovenier Voorthuizen

Passie voor

Tuinen

  Neem nu contact op:

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.