Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Bovengrondse waterberging

U kunt ook een bovengrondse waterberging toepassen in uw tuin. Hoe groter uw tuin, des te meer mogelijkheden.  Maar ook in kleine tuinen zijn er mogelijkheden om voorzieningen te treffen voor een bovengrondse waterberging.

 

Natuurlijke bovengrondse waterberging in uw tuin

De aanwezigheid van een vijver en/of een moerasgedeelte kan het nodige hemelwater opvangen en bergen. Hierbij is het wel van belang dat het water ‘schoon’ de vijver of moeras in stroomt. Dit houdt in vrij van blad, modder, vuil van het dak of dakgoot. Hiervoor zullen de nodige filters moeten worden geplaatst om te voorkomen dat er te veel vuil in uw moeras en/of vijver stroomt. Dit zal het ecologisch evenwicht teveel verstoren.

 

Vijver, moeras en waterstromen

Naast het realiseren van een vijver of moeras kunnen er ook waterstromen door de tuin worden aangelegd die zich na een fikse regenbui vullen. Na de regen kunnen deze watergoten het water langzaam vrijgeven aan de bodem.

Wateropvang tuin II

Wateropvang met een wadi in uw tuin

Een wadi is een soort van droge sloot die zich kan vullen na een fikse regenbui. De wadi dient als buffer en infiltratie van hemelwater. Deze wadi kan ondiep en breed zijn of smal en diep. Een wadi bestaat kan bestaan uit meerdere lagen. De toplaag van de wadi heeft een zuiverende werking. Na infiltratie door de toplaag komt het water in een ondergrondse infiltratievoorziening zoals een grindkoffer. Vanuit deze grindkoffer wordt het water aan de bodem afgegeven.

Wat u ook kiest, alles begint met het tuinontwerp.

 

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft wat er mogelijk is in uw tuin. Vul het contactformulier in met uw vraag en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

 

Graag tot horens en wellicht tot ziens.

watergoot tuin.

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.