Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Wat kost aanleg sierbestrating?

Het onderdeel sierbestrating is vaak het meest kostbare onderdeel van een nieuwe tuin. Daarom is het fijn om te weten wat kost aanleg sierbestrating? De materiaalkeuze is zo groot en wordt ieder jaar groter. De prijs van sierbestrating wordt sterk bepaald door uw keuze van de steensoort. Het meest voordelige is een halfverharding. U kunt kiezen uit onder andere:

 • halfverharding (split-grind-ongebonden steenmengsels);
 • betonstenen al dan niet door en door gekleurd;
 • betonstenen met een (natuurstenen) toplaag;
 • gecoate terrastegels;
 • gebakken stenen in verschillende afmetingen;
 • keramische tegels;
 • GeoCeramica tegels;

Naast de materiaalkeuze zijn er nog andere onderdelen die de prijs van sierbestrating in uw tuin bepalen.

Hovenier Amsterdam

Ondergrond

Om een goed antwoord te kunnen geven op uw vraag wat kost aanleg sierbestrating is het belangrijk om te weten op welke grond/bodem dit gerealiseerd moet te worden. Voor de duurzaamheid, lees verzakken, is de opbouw van de ondergrond erg bepalend ook qua uitvoeringskosten. Het meest goedkope is gewoon straten op een zandbed. Nu is de dikte van het zandbed en de soort zand ook weer bepalend voor het verzakken en al dan niet opvriezen, waterdoorlatendheid en kosten dus. Op klei- en veengronden is de opbouw van het zandbed vaak kostbaarder dan op zandgronden.

 

Ook kan er gekozen worden de ondergrond op te bouwen met gebroken puingranulaat. Hierin zijn verschillende gradaties te verkrijgen en afhankelijk van de bodem en belasting wordt de gradatie en dikte bepaald.

 

Ondergrond stabiliseren en voegen sierbestrating

Ook is het mogelijk het zandbed te stabiliseren met speciale stabilisatiemortels. Hierdoor zal er minder onregelmatige verzakking optreden. Alleen bij sommige veengronden is toepassing van deze mortel niet wenselijk en kunnen we kiezen uit andere opties.

 

Het aanbrengen van stabilisator en voegmortel geeft minder onderhoud maar de realisatiekosten zullen hoger zijn dan toepassing zonder deze toevoegingen.

 

Vorm en afmetingen

Een niet onbelangrijk onderdeel is de vorm van de sierbestrating. Het maken van ronde vormen is kostbaarder dan rechte vormen. Natuurlijk zijn ook de afmetingen prijsbepalend bij de vraag wat kost aanleg sierbestrating. In een goed tuinontwerp wordt met dit alles rekening gehouden. Geen overtollige bestrating welke toch niet wordt gebruikt. De paden niet te breed maar zeker ook niet te smal. Het terras van de juiste afmetingen, de opbouw van de ondergrond en de randafwerking.

 

Wat kost aanleg sierbestrating?

U leest het, er zijn vele factoren die van invloed zijn op het antwoord van de vraag wat kost aanleg sierbestrating. Deze lopen uiteen van 10,- euro per vierkante meter tot meer dan 100,- euro per vierkante meter. Voor een advies voor uw specifieke situatie, bel of mail ons. Of vul het contactformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op. U kunt ons ook bellen op ons gratis servicenummer (bovenin).

Klinkertjes gevoegd

Passie voor

Tuinen

  Neem nu contact op:

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.