Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Terrassen en paden in de tuin

In iedere tuin komen paden en terrassen voor, dus zijn ze een belangrijk onderdeel van uw tuin. Daarnaast zijn deze onderdelen veelal een van de meest kostbare onderdelen van de tuin, alle reden om daar goed aandacht aan te besteden.

 

Ondergrond of fundering bij terrassen en paden in de tuin

Voor alle paden en terrassen geldt dat de ondergrond bepalend is voor een lang- of kortdurig tuinplezier. In Nederland komen vele bodemtypes voor, van zand- tot klei- en veengrond. Nu heeft iedere bodem zijn eigen draagkracht. Een zandgrond heeft meer draagkracht dan een veengrond. Binnen ons werkgebied komen we al deze bodemsoorten tegen. Nu is er voor ieder bodemtype gelukkig een oplossing.

 

Goed of goedkoop?

Een zandbedje van 5-10 cm . aanbrengen en daar uw sierbestrating op aanbrengen is het goedkoopste. Het ligt er prima bij de eerste dagen of maanden. Alleen uw sierbestrating moet langer vlak en strak blijven liggen dan een paar weken of maanden. Het is net als bij de bouw van uw woning. U kunt zonder fundering bouwen, is heel goedkoop, alleen hoe lang staat het goed? Hetzelfde gaat op voor uw sierbestrating in de tuin. Bent u tuinbezitter op een veenbodem? Dan bent u duurder uit dan iemand op een zandgrond. Troost u met de gedachte dat planten vaak beter groeien dan op een zandgrond.

Tuinpad II

Verzakking tegengaan sierbestrating

Het laatste wat u wilt is dat uw sierbestrating gaat verzakken. Hiervoor zijn verschillende systemen op de markt om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Afmetingen terras

Hoe groot moet een terras zijn? Dat is afhankelijk hoeveel mensen daar gebruik van gaan maken en welk meubilair er wordt gebruikt. Hou rekening met ongeveer twee vierkante meter per terrasgebruiker. Voor 4 personen is dat de ca. 8 vierkante meter + tafel = 1 vierkante meter, tezamen ca. 9 vierkante meter, dus een terras van tenminste 3×3 meter. Als u wat grote lounge meubelen wilt gebruiken zal het terras daarop moeten worden afgestemd.

 

Afmetingen paden

Dat is helemaal afhankelijk welke functie een pad moet vervullen. Is het een pad alleen voor het tuinonderhoud, dan kan 50 cm. breedte voldoende zijn. Is het een pad naar uw voordeur dan graag minimaal 100/120 cm. Als u wilt dat er twee mensen tegelijk over een pad moeten kunnen lopen, dan is een breedte van 2 meter wenselijk. Als u met uw vuilcontainer door de tuin moet is een pad van tenminste 70 cm. wel zo prettig.

 

Er komt heel wat bij kijken om een goed terras te ontwerpen (zon/schaduw/vorm/afmetingen/materialisatie) en logische paden of routes door uw tuin. We kunnen ons voorstellen dat u nog heel veel vragen heeft. Als u door ons een tuinontwerp laat maken worden al uw vragen beantwoord en komt er niet alleen een verrassende oplossing maar ook een gedegen advies en uitvoering. Daar staan we voor.

 

We kunnen ons voorstellen dat u de nodige vragen heeft, stel deze door onderstaand contactformulier in te vullen en we nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

 

Voor snel advies of een afspraak kunt u natuurlijk ook bovenstaande gratis servicenummer bellen.

Tuin met speelhuisje

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.