Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Oprit en parkeren in eigen tuin

Parkeren in eigen tuin vergt een investering in geld en ruimte. Omdat de oprit en parkeerplek meestal dagelijks wordt gebruikt is het van belang om goed na te denken over de plek en afmetingen van de oprit en parkeren in eigen tuin.

 

Locatie parkeerplaats

Wilt u vanuit uw woning zicht houden op de geparkeerde auto’s of wilt u ze juist zoveel mogelijk aan uw zicht onttrekken? Moet de auto op eigen terrein kunnen draaien of is daar geen ruimte voor? Hoe zit het met de afsluitbaarheid van uw tuin/parkeerplaats? Wilt een laadpaal bij uw parkeerplaats? Wilt u de auto in de zon zetten of heeft u die toch liever in de schaduw?

 

De parkeerruimte maakt onderdeel uit van uw tuin. Een goed tuinontwerp gaat altijd uit van het geheel waarbinnen de onderdelen optimaal zijn vormgegeven. Om goed met uw ruimte om te gaan adviseren u altijd om een doordacht tuinontwerp te laten maken door onze tuin- en landschapsontwerper. Wilt u hem uw vraag mailen? Klik dan hier.

Parkeren in tuin op halfverharding

Ondergrond en afwatering parkeerplaats

De opbouw van de ondergrond bij een oprit of parkeerplaats is essentieel voor een langdurig plezier, hierover kunt u meer lezen door hier te klikken. Ook een goede afwatering is van belang om niet in een plas uit te stappen tijdens of na een regenbui. Voor opvang van hemelwater in uw eigen tuin kunt u meer lezen door hier te klikken.

 

Afmetingen oprit en parkeren

Wat moet de afmeting zijn voor een oprit en parkeren? Wij gaan, bij een parkeerplaats, uit van een minimale afmeting van 250 x 500 cm. Hoe breder u de parkeerplaats maakt, des te meer uit- en instapgemak heeft u.

 

Misschien heeft u nog vragen om goed te kunnen parkeren in uw tuin? Wij helpen u graag bij het maken van verantwoorde keuzes. Neem contact met ons op en vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Oprit

Passie voor

Tuinen

    Neem nu contact op:

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.