Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Zorgvuldig

Onafhankelijk

Alles in één hand

Garantie & Service

Erkend opleidingsbedrijf

Betonstenen of keramische tegels

Keramische tegels zijn een onderdeel van de sierbestrating. Dit onderdeel is vaak het meest kostbare van uw nieuwe tuin. De materiaalkeuze is zo groot en wordt ieder jaar groter. De prijs van sierbestrating wordt sterk bepaald door uw keuze van de steensoort. Het meest voordelige is een halfverharding. Daarnaast kunt u kiezen uit:

 • halfverharding (split-grind-ongebonden steenmengsels);
 • betonstenen al dan niet door en door gekleurd;
 • betonstenen met een (natuurstenen) toplaag;
 • gecoate terrastegels;
 • gebakken stenen in verschillende afmetingen;
 • keramische tegels;
 • GeoCeramica tegels;

Naast de materiaalkeuze zijn er nog andere onderdelen die de prijs van sierbestrating in uw tuin bepalen. Maar het meest bepalende is het tuinontwerp. Welk materiaal past het beste in de gewenste sfeer en bij het aangegeven budget.

Onkruidvrije bestrating

Ondergrond betonstenen of keramische tegels

Voor de duurzaamheid, lees verzakken, is de opbouw van de ondergrond bepalend ook qua uitvoeringskosten. Het meest goedkope is gewoon straten op een zandbed. Nu is de dikte van het zandbed en de soort zand ook weer bepalend voor het verzakken en al dan niet opvriezen. Ook voor de  waterdoorlatendheid en de kosten dus. Op klei- en veengronden is de opbouw van het zandbed kostbaarder dan op zandgronden.

 

De ondergrond opbouwen met gebroken puingranulaat geeft meer draagkracht. Hierin zijn verschillende gradaties te verkrijgen en afhankelijk van de bodem en belasting wordt de gradatie en dikte van de opbouwlaag bepaald.

 

Ondergrond stabiliseren en voegen sierbestrating

Ook is het mogelijk het zandbed te stabiliseren met speciale stabilisatiemortels. Hierdoor zal er minder onregelmatige verzakking optreden. Alleen bij sommige veengronden is toepassing van deze mortel niet wenselijk en kunnen we kiezen uit andere opties.

 

Het aanbrengen van stabilisator en voegmortel geeft minder onderhoud maar de realisatiekosten zullen hoger zijn dan toepassing zonder deze toevoegingen.

 

U leest het, er zijn vele factoren die de kosten bepalen van sierbestrating. Deze lopen uiteen van 10,- euro per vierkante meter tot meer dan 100,- euro per vierkante meter. Als u een advies wilt voor u specifieke situatie, bel of mail ons. Of vul het contactformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op. U kunt ons ook iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op ons gratis servicenummer (zie boven).

KERAMISCHE TEGELS

Passie voor

Tuinen

  Neem nu contact op:

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Ik wil de maandelijkse tuintips niet missen.