Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Tuinrenovatie met een plungepool in Leusden

Aanleiding
De opdrachtgever overwoog in 2021 te verhuizen, maar koos uiteindelijk toch voor een woning- en tuinrenovatie. Voor de tuin ontstond de wens om er een onderhoudsarme wellnesstuin van te maken.

Situatie
Het betreft een twee-onder-een-kapwoning in de wijk ‘Tabakssteeg’ in Leusden. De opdrachtgever is geen onbekende voor TTB, want wij mogen al ruim 10 jaar opdrachten uitvoeren voor ze. In 2010 verzorgden we de aanleg van de tuin en in de jaren die volgde deden we het onderhoud. De tuin ligt pal op het zuiden en is dus zeer warm in de zomer. De huidige tuin was ook door ons ontworpen met hierin een gestuukte vijver tuinmuren en kleine overkapping van hardhout met pergola en bluestone 100x100cm. tegels. De oppervlakte van deze tuin is circa 150m2.

Eisen en wensen
Uitgangspunt bij het ontwerp was een onderhoudsvrije wellnestuin waarbij we gebruik zouden maken van hoge kwaliteit materialen. Verdere wensen waren:
Een geheel nieuwe indeling van de bestaande tuin
Nieuwe overkapping met berging
Toepassen van plungepool voor de bewoner en (klein)kinderen
Hergebruik van de bluestone 100x100cm. tegels

  • Afwisseling van bestrating en vlonders
  • Afscheiding van klimop vervangen voor een afscheiding die eenheid geeft
  • Privacy met ruimte om te eten en bbq’en  in de tuin

Oplossing
Samen met de klant is gekozen hier te starten met het samen op locatie schetsen van de ruwe indeling van de tuin. Dit hebben wij omgezet in een tuinontwerp met uiteraard onze kennis, kunde en expertise om de ruimte tot een luxe wellnestuin te maken.

  • De nieuwe indeling van de tuin is zo ingericht dat de plungepool gedurende de dag optimaal gebruikt kan worden. Deo verkapping is aangesloten op achterdeur, zodat de bewoners ongeacht het weer een droge doorloop hebben. De veranda is boven de bestaande muurzijde uitgevoerd met ter plaatsen gemaakte shutters. Aangrenzend aan de overkapping is een berging van douglas verticale planken gemaakt voor opslag en voor het afschermen van het plungepool-pompsysteem.
  • Voor de plungepool hebben wij een samenwerking met Blaauw minipools. Geheel naar wens van de klant zijn de pools te realiseren. Al meerdere projecten hebben wij samen met Blaauw opgeleverd.
  • De bluestone tegels 100x100cm tegels zijn herbruikt en toegepast met een ondergrondversteviging en voegmortel. Zo reduceren we het onderhoud.
  • Voor de toepassing van de vlonder zijn meerdere opties af gewogen en uiteindelijk is voor de high-end vlonderplank van Millboard gekozen. Deze plank bestaat uit composiet en is niet te onderscheiden van echt hout. Deze plank maakt deze tuin echt af.
  • De afscheiding die de klimop vervangt is vervaardigd van douglas planken. Deze zijn verticaal geplaatst om eenheid te krijgen met de berging.
  • Daarnaast is er een buitenkeuken gerealiseerd met hierin niet één maar twee fantastische Black Bastard grills, een koelkast en een spoelbak met warm en koud water.
blank