Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Tuinontwerp en tuinaanleg Utrecht

 

Aanleiding tuinontwerp en tuinaanleg Utrecht
De aanleiding voor deze nieuwe gezinstuin is dat er een keuze was van verhuizen of eigen woning verbeteren. De keuze is gevallen op verbeteren woning, waaronder de tuin. Tuintechnisch buro is gevraagd voor tuinontwerp en tuinaanleg van deze tuin in Utrecht.

Situatie
Deze voor- en achtertuin zijn gelegen bij een moderne tussenwoning in Utrecht. De achtertuin grenst aan een verhoogd maaiveld van ca. 120 cm. Hierdoor ligt de tuin dus 120 lager dan de openbare ruimte. Het gevolg daarvan is dat het hemelwater niet weg kan en in de tuin afgevoerd moet worden.

Eisen en wensen
De tuin meer afstemmen op het gezin.

  • Verschillende niveaus ook om optimaal te profiteren van de avondzon achterin de tuin.
  • Behoud van trampoline op dezelfde plaats.
  • Plaatsing van een tuinhaard bij avondzon terras.
  • Waterelementen.
  • Plek voor een ruime eettafel.
  • Voortuin geschikt voor kinderen en buurtkinderen.
  • Tuinverlichting.
  • Gemakkelijk in onderhoud.

Oplossing
Gezien de locatie van het verhoogde avondterras en de toegang van de tuin vanuit de woning is gekozen voor een diagonaal pad waar langs waterelementen zijn aangebracht. Een ruim terras tegen de woning in de schaduw voor de eettafel. Aan de rechterzijde van de tuin een vaste planten border welke gaat zorgen voor de nodige kleur in de tuin evenals in de verhoogde plantenbakken bij de verhoogde vlonder.

Toepassing van een verhoogde vlonder voor het avondzon terras.

Meer informatie voor uw situatie?
Wilt u informatie voor uw tuinsituatie? U kunt ons iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd. We reageren binnen 2 werkdagen. Ons hoveniersbedrijf staat bekend om de zorgvuldige werkwijze, duidelijke communicatie en tevreden opdrachtgevers. Hiervoor kunt u onze Google reviews hier lezen.

Graag tot ziens in uw tuin,

 

Mauritz Broekhuis,
eigenaar tuintechnisch buro


Video tuinontwerp


blank