image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Aanleiding tuinaanleg Voorthuizen

De aanleiding voor renovatie van deze tuinaanleg Voorthuizen was in verband met de verbouwing van de nieuwe woning.

 

Situatie

Deze vrijstaande woning ligt vrijwel midden in het dorp Voorthuizen. De tuin ligt op het zuidwesten en daardoor is er altijd op de dag een plek in de tuin waar zon is.
De grond voor deze tuin is zandgrond. De oppervlakte van deze tuin is circa 1000 m2 en hebben wij uitgevoerd in 2 fase. Fase 1 is in 2018 geheel afgerond. Fase 2 is inmiddels ook afgerond. Deze foto’s plaatsen wij na de zomervakantie. De tuin wordt gebruikt door een jong gezin met 2 kinderen.

Eisen en wensen

De tuin bij deze vrijstaande woning moest voornamelijk functioneel en kindvriendelijk zijn. Daarnaast was de vraag een landelijke moderne tuin die tijdloos is.

  • Opvangen van hoogte verschil voortuin;
  • Variatie in bestrating ( oprit, paden en terras );
  • Oprit in de voortuin voor minimaal 2 auto’s;
  • Omleggen oprit achtertuin om de voor gebruik schuur;
  • Meerder terrassen om te zitten rondom de woning;
  • Zichtlijn in de achtertuin benadrukken vanuit de woning;
  • Veel groen en beplanting in de kleuren paars, wit, blauw en roze;
  • Variatie in de afscheidingen;
  • Verlichting in de tuin;
  • Beregening in de tuin op bron met filterinstallatie;
  • Groot gazon en ruimte voor speeltoestellen kinderen.

Oplossing

Aan de hand van deze wensen en eisen is een schets gemaakt voor de indeling van deze tuin in Voorthuizen.
Zo ziet u in de voortuin het hoogte verschil benadrukt door aanbrengen van een keermuur en deze aan te dikke door blokken met gras en meerstammige krenten toe te passen. De oprit in de voortuin is afgescheiden met de pluimhortensia’s.

De afscheiding van de voor- en achtertuin wordt gedaan door een beukenhaag en een hout beton afscheiding afgewisseld met steenkorven. Bij de achterdeur is een patio gecreëerd zodat je hier even kan zitten in de schaduw van de dak leibeuken. Door de oprit in de achtertuin in het verlengde van de schuur te leggen wordt deze aan het zicht onttrokken vanuit de woning. De lange zichtlijn vanaf de woning de achtertuin in wordt benadrukt door een lang gerekte verhoogde spiegelvijver. De spiegel vijver is geheel gestuukt, mooie oud Hollandse afdekrand en voorzien van een filtersysteem om het water helder te houden. Deze keuze van de afdekrand komt tevens terug in de bestrating van Oud Hollandse 80x80cm tegels voor de terrassen en paden van gebakken waalformaten. De oprit is weer voorzien van gebakken dikformaat ter contrast.

De tuin is geheel voorzien van een automatische beregening installatie op de aangebrachte eigen bron met ijzerfilter.

In het najaar van 2019 is deze tuin geheel afgerond. De laatste foto’s gaan wij deze zomer maken en plaatsen erbij in dit project om uw een compleet eindbeeld te geven.

Informatie voor uw situatie?

U kunt ons iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17;00 uur. Mailen kan natuurlijk 24/7, we reageren binnen 2 werkdagen. Ons hoveniersbedrijf staat bekend om de zorgvuldige werkwijze, duidelijke communicatie en tevreden opdrachtgevers. Dit kunt ook lezen op onze Google reviews.