Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Onderhoudsarme tuin met beleving bij Voorthuizense villa

Dit jaar wordt deze prachtige onderhoudsarme tuin aangelegd bij een villa in Voorhuizen op landgoed Prinsenbosch. Het wordt een tuin met beleving, kleuren en geuren. Het is uitnodigend voor vogels en vlinders. De appelbomen, verschillende terrassen en vaste plantenborders met topiary sieren het geheel. Er wordt een moestuin aangelegd met verhoogde plantenbakken en er zal ruime parkeergelegenheid zijn voor kantoor aan huis.

De vormgeving van deze tuin is afgestemd op het ontwerp van de woning. Er is aandacht voor lange zicht-assen langs de bloeiende vaste plantenborders.

De klantwens is een levende tuin met veel groen, bloemen, vogels, vlinders, moestuin. Omdat een van de opdrachtgevers gebruik moet maken van een rolstoel dient de tuin extreem onderhoudsarm te worden gerealiseerd en hebben we in de vormgeving vlakke paden toegepast, zodat men ongestoord door de tuin kan bewegen.

De toepassing van printbeton maakt de tuin extra onderhoudsarm. Onkruid krijgt geen kans om door de betonnen ondergrond door te groeien. Printbeton is daarnaast vlot aangelegd en er is veel mogelijk in afwerking.

Na de bouw van de woning zal de tuin worden aangelegd. Naar verwachting zal de tuin in 2024 worden opgeleverd. Hieronder vind je alvast diverse 3D beelden van de tuin. Bekijk vooral even de animatiefilm, want deze video brengt de beleving van het ontwerp tot leven.


Video tuinontwerp


blank