Afspraak in
uw tuin?
Klik Hier
inspiratieboek
image

tuintechnisch buro

Smidsplein 12

3781 GR

Voorthuizen

Stoeptuin Amsterdam- IJburg

 

Aanleiding
De aanleiding voor dit project is aankoop van een nieuwbouw woning in Amsterdam IJburg.

Situatie
Deze ‘voortuin’ is gesitueerd bij een tussenwoning. Deze kleine stoeptuin ligt dan ook geheel op het noorden en bestaat geheel uit opgespoten zand. De oppervlakte van deze voortuin is ca. 10m2 en een dagelijkse entree naar de woning voor een jong gezin met kinderen.

Eisen en wensen
Deze stoeptuin is gesitueerd op het noorden. De bewoners wilden graag iets anders dan deze stoeptuin dicht straten met stenen.

  • Geen bestrating;
  • Oplossing hoogte verschil circa 10 cm.;
  • Plantenbakken keuze was hardhout en daar moest de keuze van het materiaal bij passen;
  • Verlichting in de voortuin;
  • Slot voor de bakfiets;
  • Ruimte voor beplanting tegen de gevel;
  • Gemakkelijk in onderhoud.

Oplossing
Gezien de keuze voor de hardhouten bloembakken was de keuze snel gemaakt voor een mooie vlonder van brede Bankirai planken.
De eisen en wensen van de klant hebben wij hierdoor mooi vertaald, zoals de subtiele opstap, het inboren van de verlichting bij voordeur, een montage slot voor bakfiets en uiteraard het siergras Pennisetum alopecuroides ‘’Littele bunny” als contrast tegen de voorgevel van de woning. Dit siergras vergt weinig onderhoud en geeft een groot deel van het jaar een leuk beeld.

 

Meer informatie voor uw situatie?

Wilt u informatie voor uw tuinsituatie? U kunt ons iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd. We reageren binnen 2 werkdagen. Ons hoveniersbedrijf staat bekend om de zorgvuldige werkwijze, duidelijke communicatie en tevreden opdrachtgevers. Hiervoor kunt u onze Google reviews hier lezen.

Graag tot ziens in uw tuin,

 

Mauritz Broekhuis,
eigenaar tuintechnisch buro