Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Wat is tuinarchitectuur? Het heeft te maken met vele aspecten.
U kunt met uw tuin onder andere uw manier van leven uitdrukken. Bijvoorbeeld of u status of macht heeft, of dat u liefde heeft voor uw bestaan. Maar ook is er altijd een budget met een programma van eisen en wensen. U heeft een tuin omdat die u ten nutte is, bijvoorbeeld om representatief te zijn, groente of kruiden uit te oogsten of om in te spelen/werken of juist om in uit te rusten. Op het hoogste niveau van de piramide van Maslov is de tuin zelf het onderwerp. De tuin krijgt een eigen identiteit doordat we gaan werken met ontworpen ruimten, schaal, maat, kleur en dergelijke. Het wordt allemaal een vormgegeven verlengstuk van uzelf. U gaat uzelf hiermee verwerkelijken.

Wat zijn de nu kosten voor een tuinontwerp en hoe gaat dat in zijn werk?

Bij een eerste vrijblijvend gesprek kunt u opdracht verstrekken voor het laten maken van een (schets)ontwerp, de administratiekosten hiervoor bedragen  € 95,–.

Binnen 5-10 dagen wordt het tuinontwerp (of tuinontwerpen) aan u gepresenteerd en toegelicht.
Op basis hiervan besluit u:

  1. Dit was niet de bedoeling graag een ander voorstel, slecht geluisterd!
    Binnen 5 werkdagen presenteer ik u een herzien tuinontwerp.
  2. U wil er nog over nadenken en u neemt nu geen besluit, dan neem ik alles weer mee en wacht totdat u tot een besluit hebt genomen.
  3. U wilt dit tuinontwerp kopen en er verder zelf mee aan de slag gaan.
  4. U besluit dat dit een goede basis is met elkaar verder te gaan.

Bovengenoemde stappen staan overzichtelijk vermeld in ons stappenplan.

Omdat ik groot voorstander ben om van te voren te kunnen aangeven wat uw investering is, staat hieronder de lijst voor de investering in een tuinontwerp. De vermelde bedragen zijn exclusief eventuele kosten voor het inmeten, bespreken e.d. van de tuin c.q. terrein, want dat kan ik nu nog niet voor u inschatten. Prijzen zijn gebaseerd op de grote van de kavel exclusief woning.

Prijs van een tuinontwerp:

tot 100 m² € 425,00
100 – 200 m² € 580,00
200 – 400 m² € 725,00
400 – 800 m² € 865,00
800 – 1000 m² € 1.025,00
1000 – 1500 m² € 1.250,00
1500 – 2500 m² € 1.625,00
2500 – 5000 m² € 2.075,00
5000 – 7500 m² € 2.575,00
+ 7500 m² op aanvraag

Een vervaardigd tuinplan heeft een duidelijke ordening en doet duidelijke uitspraken met betrekking tot de inrichting van uw nieuwe tuin, zoals plaatsbepaling van beeldbepalende elementen zoals terras(sen), eventuele waterpartij(en), bomen, solitairen, plantenbakken e.d. Een eerste tuinplan doet nog geen specifieke uitspraken over exact welke tegel, steen, bloem- of houtsoort, wel algemene suggesties om de besproken en ontworpen tuinsfeer te realiseren.
Als u besluit met ons verder te gaan volgt de volgende stap.

Voorlopig tuinontwerp:

Na het tuinontwerp volgt uitwerking in een voorlopig tuinontwerp met een 3-tal uitvoeringsramingen voor uitvoering. Dit voorlopige tuinontwerp wordt in CAD en op schaal getekend en doet uitspraken over soort bestrating, type beplanting, bloemkleur, budget e.d. Dit voorlopige ontwerp wordt met u besproken en daarna gaat u de materiaal keuzes maken voor uw nieuwe tuin, dus de (bloem)kleuren, geuren van beplanting etc.
Als u uw definitieve keuze heeft gemaakt kunnen we overgaan naar de volgende stap.

Definitief tuinontwerp:

Uw keuzes worden verwerkt in een definitief tuinontwerp en definiteve begroting voor realisatie van uw nieuwe tuin. U kunt dan nog bepaalde posten zelf uitvoeren of faseren om zo een op maat gemaakte begroting samen te stellen, die voor u passend is al dan niet met tuinlease gefiancieerd.
Op basis hiervan zal de nieuwe tuin worden gerealiseerd.

Waarom deze werkwijze?

Deze manier van aanpak is om uw nieuwe tuin stap voor stap in te richten en om u zoveel mogelijk keuze vrijheid te geven in hoever u al dan niet met ons  verder wilt gaan. Hierbij geldt natuurlijk wel dat ik de tijd en kosten die ik in u heb geïnvesteerd kan declareren, doch dat lijkt me allezins redelijk.
Het is voor ons een kleine moeite om voor u een tuin te ontwerpen, keuze te maken qua tegels, planten, kleurstelling etc…. dat kan in een dag, doch dan is het niet meer uw tuin.

Zoals al eerder aangegeven is het laten ontwerpen/realiseren van een nieuwe tuin niet een regelmatig terugkerend iets in uw leven zodat u daar een schat aan ervaring in hebt opgebouwd waardoor snel beslissingen genomen worden. Het vergt ook uw tijdsinvestering en ik stem u tot nadenken in de te maken keuzen bij inrichting, ordening, vormen, kleuren, materiaalgebruik, geuren, vogels, vlinders, onderhoudsniveau, budget, sfeer etc. etc….
De benodigde tijd om uw nieuwe tuin te realiseren gaat sneller dan de tijd die nodig is om het tuinplan te maken.

Graag vertel ik u meer hiervoor kunt u ons bellen op ons gratis service nummer 0800-750.75.75 of u kunt mij mailen: info@tuintechnischburo.nl

Graag tot ziens in uw tuin!

Uw tuin uw dichtsbijzijnde vakantie oord.