Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Een van de meest gestelde vragen is: “wat kost dat nou een nieuwe tuin?” Een nieuwe tuin kunt u niet eerst uitproberen zoals een nieuwe auto of nieuwe meubels. In uw toekomstige tuin kunt u niet eerst gaan zitten of er doorheen lopen dat maakt het al lastig voor u. Als deze eenvoudige vraag ook eenvoudig te beantwoorden zou zijn dan waren we snel klaar, doch zo eenvoudig is dat niet.

Als voorbeeld kan ik een vergelijk maken met de inrichting van uw woonkamer. Ook hierbij kunt u kiezen tussen een stoel van IKEA voor 250 euro of een merk stoel voor 2500 euro, afhankelijk van design, kwaliteit, materiaal gebruik etc.. Kortom u bepaald zelf voor een groot gedeelte wat deze kosten mogen zijn; wij maken tuinen voor ieders budget!

Het spreekt voor zich dat een natuursteen bestrating kostbaarder is dan een betontegel. Ook kan een paal voor een schutting op verschillende manieren worden geplaatst. Van een eenvoudige geïmpregneerde paal hups de grond in die na 10 jaar omvalt of een hardhouten paal op een betonvoet met betonanker die 50 jaar en meer meegaat, de keus is aan u.

Een onafhankelijke site is www.casadata.nl hier staan vele rekenvoorbeelden op die behoorlijk realistisch zijn.

Nieuwbouw woning

Een bekende makelaar en financieringsregel is dat de inrichtingskosten voor uw nieuwe tuin liggen tussen de 5 en 10% van de waarde van uw nieuwe woning (afhankelijk of u zelf uw tuin aanlegt of dit laat doen door een professional).

Een ander uitgangspunt kunnen de vierkante meters zijn; bij een kleine tuin tot zo’n 200 m2  liggen deze ongeveer vanaf 80-100 euro per vierkante meter. Het spreekt voor zich dat als het grootste gedeelte gazon is de gemiddelde vierkante meter prijs lager zal zijn.

Er zijn ook onafhankelijke sites waar wordt aangegeven dat de kosten voor een eenvoudige achtertuin beginnen bij 80 euro en bij een meer luxe tuin tot ruim 400 euro per vierkante meter. Ook is van belang wat er onder dient te vallen, tuinverlichting, tuinhuisje of overkapping een buitenkeuken, een (zwem)vijver wel of niet. Wat ook erg bepalend is voor uw nieuwe tuin is de erfafscheiding, neem contact op met uw buren om samen de kosten te delen!

Bestaande tuinen

De kosten zijn hier sterk afhankelijk hoeveel er hergebruikt kan worden en hoeveel er dient te veranderen. De bedragen kunnen per vierkante meter hierdoor sterk afwijken.

Een tuin = onroerend goed!

Dit gegeven is van groot belang bij mogelijke financiering van uw tuin. Veel mensen geven aan dat de tuin betaald dient te worden met gespaard geld.
Dit is een zeer goed streven voor met name consumptieve goederen zoals meubels, auto e.d. Maar een tuin is onroerend goed en zal meer waard worden door groei en door de tijd en er zijn weinig mensen die hun onroerend goed geheel betalen met het gespaarde geld.

Offerte

Om een op maat gemaakte offerte te krijgen is het van belang dat er eerst een tuinplan wordt gemaakt. Wij van tuintechnisch buro werken hiervoor met een uniek, duidelijk en helder stappenplan om te komen tot de tuin van uw dromen. Ook dient u een budget vast te stellen en moeten uw prioriteiten in kaart worden gebracht. Alleen op basis daarvan is het mogelijk een tuinplan en een goede offerte op maat voor u te maken.
Daarnaast kunt u vele offertes aanvragen en ik kan u garanderen dat het altijd goedkoper kan. Hoe u een weloverwogen beslissing kunt nemen leg ik u graag uit in de te downloaden rapporten, of door het maken van een vrijblijvende afspraak in uw tuin.

Bezuinigen

Wat zijn de bezuinigingsmogelijkheden bij een nieuwe tuin? Hierbij kunt u een  vergelijk maken met een woning. Bij een nieuw te bouwen woning kunt u bezuinigen op het fundament want dat ziet u toch niet of in plaats van dubbel glas en spouwmuren enkel glas en enkel steens muren en u bouwt uw woning vrijwel voor de helft van de kosten! Voor een tuin geldt dit ook, er kan op vele manieren worden bezuinigd als het maar weloverwogen gebeurt waarbij u goed geïnformeerd wordt over de consequenties van uw keuzes.
Laat ik u dit verzekeren het kan altijd goedkoper, alleen ten koste waarvan?

Een tuin betalen met geleend geld dat doen wij niet!

In tegenstelling tot andere Europeanen denken veel Nederlanders dat betalen per maand c.q. leasen duur is. Het direct betalen van hun aankoop lijkt de voorkeur te genieten. Toch is het wel volledig geaccepteerd om de vaste lasten voor het huis maandelijks te betalen zoals bijvoorbeeld de hypotheek. Ook de voordelen van een auto leasen zijn bekend. Waarom zou u ook eenmalig
financieren in iets waarvan u meerdere jaren geniet?

Met uw tuin is dat hetzelfde. Gemiddeld gaat een goed aangelegde en onderhouden tuin 15-20 jaar mee. Waarom zou je die tuin waarvan je meer dan 10 jaar lang geniet dan ook niet binnen 10 jaar betalen? Omdat betalen per maand duurder is?

Te betalen rente, lange looptijden en te betalen afsluit- en notariskosten maken financieren duur. In vergelijking met direct betalen en veel andere financieringsvormen is leasen echter voordelig(-er) te noemen. Daarbij komt dat het vasthouden van spaargeld aanbevolen wordt door diverse woonorganisaties.

GardenLease

Een eerste kennismaking

Lease is in ons land een relatief jong begrip, dat zijn bekendheid vooral dankt aan het fenomeen lease-auto. De voordelen die de zakelijke afnemer al enige jaren kent is door Arenda BV ontwikkeld tot een aantrekkelijk concept voor particulieren. De uitgangspunten die behoren bij leasen, te weten zorgeloosheid en financieel voordeel zijn toegepast op duurzame investeringen die consumenten slechts enkele keren in hun leven doen. Voor het leasen van tuinen is een aantal jaren geleden GardenLease ontwikkeld. In het kort betekent het leasen van de tuin dat u in plaats van een eenmalige investering in de tuin een overeenkomst sluit waarin vastgelegd wordt dat de tuin geleverd wordt en in meerdere maanden betaald wordt.

Naast deze financiële service kent het concept een unieke tuingarantie die schade in de tuin gedurende een heel jaar dekt. Het gaat hierbij om schade veroorzaakt door natuurinvloeden. Een ander onderdeel van het concept is de gratis overlijdensrisicodekking voor de eerste contractant. Mocht uw gezinsinkomen verslechteren wegens het arbeidsongeschikt raken van u of uw partner dan kunt u zich voor dit risico bij Arenda bijverzekeren.

Onbekend maakt onbemind…

Dit is een gezegde wat voor het leasen van tuinen snel op gaat. Ook wij schuiven dit niet onder stoelen of banken. Dat financieren echter aantrekkelijk is lijkt een feit. Zelf de Vereniging Eigen Huis adviseert haar leden het financieren van verbouwingen aan huis en tuin serieus te overwegen. In veel gevallen zijn de netto kosten van financieren namelijk lager dan de netto opbrengsten van eigen geld.

De vraag is echter waarom u zou moeten (Garden)leasen?
Deze vraag is uitsluitend te beantwoorden als men weet wat de inhoud van andere leenvormen concreet is. Pas als alle voorwaarde duidelijk zijn is een goede vergelijking tussen leenvormen te bepalen. Iemand die uitsluitend rentes van aanbieders naast elkaar zet komt vaak bedrogen uit.

Wat houdt het leasen van een tuin in?

  • Per maand betalen.
  • Gedurende de looptijd kan de tuin voor u worden onderhouden.
  • U betaalt geen afsluitkosten.
  • U hoeft geen taxatie van uw woning te laten doen om de financiering rond te krijgen.
  • De financiering hoeft niet bij een notaris te passeren.
  • U hoeft geen extra verzekeringen t.g.v. de financiering te sluiten.
  • In de lease constructie zit een overlijdensrisicodekking voor de hoofdkostwinner.
  • U kunt het risico op financiële onzekerheid wegens WW en arbeidsongeschiktheid laten verzekeren.
  • U krijgt een tuingarantie die schade in de tuin door bepaalde natuurinvloeden gedurende 1 jaar dekt.

Bijna 80% van de huishoudens in Nederland hebben geleend om verschillende soorten aankopen te doen…

De cijfers van het CBS (centraal bureau voor statistiek) liegen er niet om. Circa. 77,5% van de huishoudens in Nederland leent. Dit cijfer is het totale percentage van onderhandse leningen, persoonlijke leningen, tweede hypotheken, doorlopende kredieten, creditcards en klantenkaarten bij elkaar opgeteld. Financieren komt in alle lagen van de bevolking voor, waarbij voornamelijk de hogere inkomens veel gebruik maken van financiële diensten.

Zijn al deze mensen niet goed bij hun hoofd? Lenen is toch rente betalen en maakt een aanschaf toch altijd duurder dan zo betalen?

Indien de tuin hoort bij uw eigen woning…

en deze woning uw hoofdverblijf is, is de rente fiscaal aftrekbaar tegen het IB – tarief. Als de tuin echter aangelegd wordt bij een gehuurde woning of een eigen woning die niet als hoofdverblijf wordt aangemerkt dan ontstaat er een andere situatie. De rente is in dat geval niet meer fiscaal aftrekbaar en zal worden aangemerkt als consumptieve rente

Ga naar de site van de Belastingdienst of Vereniging Eigen Huis voor meer informatie.

Huiseigenaren hebben een fiscaal voordeel

Het lijkt voordeliger om een verbouwing met eigen geld te betalen. Echter, schijn bedriegt. Als u het geld leent voor investering in uw huis, mag u de rente aftrekken en houdt u zelf uw eigen geld achter de hand. Als u dan toch voor onvoorziene consumptieve uitgaven komt te staan hoeft u er geen krediet voor af te sluiten waarvan de rente niet aftrekbaar is. In het algemeen geldt: het is aantrekkelijk een lening af te sluiten als uw eigen geld netto meer oplevert dan u aan netto rente betaalt.
(bron: Vereniging Eigen Huis)

Offertevoorbeelden

Voorbeeld inkomstenbelastingschijf 32% / 15.000,00 / 10 jr.

De aanlegsom van uw tuin is: 15.000,-
Het daarbij behorende maandbedrag is: 188,94
U betaald totaal voor uw tuin: 22.672,80
U betaald betaalt dus een kredietvergoeding van(bruto): 7.672,80
De kredietvergoeding is voor huiseigenaren naar rato van de IB fiscaal aftrekbaar.
Uw fiscale voordeel 32% inkomstenbelasting: 2.455,30
U betaald betaalt dus een kredietvergoeding van(netto): 5.217,50
Omdat u leaset kunt u uw voor de tuin gereserveerde bedrag laten renderen op een spaarrekening. Bij een gemiddeld rendement van 4,20% per jaar gedurende de tijd dat u leaset zal het uiteindelijke rendement zijn& 7.634,37
Uw voordeel bij 4,20% rendement is dus: 2.416,87

Voorbeeld inkomstenbelastingschijf 42% / 15.000,00 / 10 jr.

De aanlegsom van uw tuin is: 15.000,00
Het daarbij behorende maandbedrag is: 188,94
U betaald totaal voor uw tuin: 22.672,80
U betaald betaalt dus een kredietvergoeding van(bruto): 7.672,80
De kredietvergoeding is voor huiseigenaren naar rato van de IB fiscaal aftrekbaar.
Uw fiscale voordeel 42% inkomstenbelasting: 3.222,58
U betaald betaalt dus een kredietvergoeding van(netto): 4.450,22
Omdat u leaset kunt u uw voor de tuin gereserveerde bedrag laten renderen op een spaarrekening. Bij een gemiddeld rendement van 4.20% per jaar gedurende de tijd dat u leaset zal het uiteindelijke rendement zijn& 7.634,37
Uw voordeel bij 4.20% rendement is dus: 3.184,15

Voorbeeld inkomstenbelastingschijf 52% / 50.000,00 / 10 jr.

De aanlegsom van uw tuin is: 50.000,00
Het daarbij behorende maanbedrag is: 629,80
U betaald totaal voor uw tuin: 75.576,00
U betaald betaalt dus een kredietvergoeding van(bruto): 25.576,00
De kredietvergoeding is voor huiseigenaren naar rato van de IB fiscaal aftrekbaar.
Uw fiscale voordeel 52% inkomstenbelasting: 13.299,52
U betaalt dus een kredietvergoeding van(netto): 12.276,48
Omdat u leaset kunt u uw voor de tuin gereserveerde bedrag laten renderen op een spaarrekening. Bij een gemiddeld rendement van 4.20% per jaar gedurende de tijd dat u leaset zal het uiteindelijke rendement zijn& 25.447,91
Uw voordeel bij 4.20% rendement is dus: 13.171,43

Onderstaande offerte geldt voor een leaseperiode van 10 jaar.
Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Wilt u een persoonlijk advies en offerte? Bel op werkdagen tijdens kantooruren ons gratis servicenummer: 0800-750.75.75 of mail 24/7 naar infol@tuintechnischburo.nl