Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Een metamorfose van een tuin is volgens De van Dale een algehele verandering van het uiterlijk. Dit kan voor de gehele tuin gelden of voor een onderdeel van de tuin waardoor toch het gehele uiterlijk veranderd. Het kan een kleine of een forse ingreep zijn om uw tuin te up-graden. Het vergt de nodige kennis en ervaring om met gebruik van de aanwezige beplanting en materialen een nieuwe ‘look’ te geven aan uw tuin.

Terras:

De metamorfose hier kan bestaan om een aantal passende bloembakken op uw terras plaatsen met passende beplanting die de gekozen sfeer ondersteunen.
Of het kan zijn om juist de plantenbak een metamorfose te laten ondergaan door er een bijzondere tuinpalm of citrusboom in te plaatsen of een oude druivenstam. Wij kunnen u de service bieden door in het najaar de plantenbakken op te halen en deze in de kas te laten overwinteren. In deze periode worden de planten gesnoeid, bemest en water gegeven, In het voorjaar brengen wij uw bananen bomen, palmen, citrusbomen e.d. weer gezond en gegroeid weer terug.

Vaste planten borders:

Elke border heeft zijn onderhoud nodig en het kan zijn dat dit er een tijdje bij in is geschoten en daardoor de border weer samenhang nodig heeft. Vaste planten kunnen snel effect sorteren en gaten in de bestaande borders opvullen.
Kortom er zijn vele mogelijkheden voor een tuinmetamorfose.

Gazon:

Uw kunt uw gazon omvormen tot een sluitende bodembedekkende beplanting dan hoeft u niet meer te maaien, of tot kunstgras met hetzelfde voordeel.
Ook het plaatsen van botanische crocussen in uw gazon kan een metamorfose zijn in het voorjaar.

Boomstammen aankleden:

Het plaatsen van een klimroos of een clematis tegen de stam van bestaande bomen in uw tuin kan een kleine maar ingrijpende metamorfose zijn. Vooral in bostuinen kan dit een bijzonder effect geven door de boomstam te laten begroeien met de bosrank, klimhortensia of anderzins,

Wilt u een vrijblijvende afspraak in uw bestaande tuin voor persoonlijk advies?

Klik hier en vul daarna uw gegevens in en binnen 2 dagen nemen wij contact met u op.

 

Graag tot ziens,

Gerard en Mauritz Broekhuis