Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Mogelijkheden voor uw erf

De inrichting van een erf dient ons inziens met name functioneel te zijn. Daarnaast dient er de nodige privacy of intimiteit te zijn rond de woning waardoor het prettig is om in de tuin te zijn.

 

Ook dient er rekening te worden gehouden met energiezuinig bouwen. Dit houdt in dat de woning en bedrijfsgebouwen dusdanig landschappelijk worden ingepast dat dit een positieve uitwerking heeft op de energiebehoefte van de bebouwing. Dus opgaande beplanting aan de heersende windrichting opdat gebouwen minder energie verliezen door energieafgifte aan gure wind.

Daarnaast geen opgaande beplanting daar waar u een optimale bezonning wilt hebben om bijvoorbeeld zonne-energie op te wekken.

 

Beheersbaarheid

Naast functionaliteit is de beheersbaarheid van groot belang zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent aan onderhoudswerken. Dit houdt in dat er wordt uitgegaan van beplanting welke zoveel mogelijk thuis hoort op de grondsoort waar uw erf is gelegen.

Hierdoor zal de beplanting beter groeien en sneller tot wasdom komen. Dit vergt minder kosten om dode beplanting te vervangen en het eindbeeld is sneller bereikt.

 

Historisch besef

Wat van groot belang is bij de inrichting van uw erf is het historisch besef omdat elk landschapstype vaak zijn eigen typische erfindeling heeft. Veelal wordt het op prijs gesteld en is het leuk om dit als uitgangspunt te nemen bij de inrichting van uw erf. Nederland heeft de nodige historie bij de inrichting van landelijke erven en onderdeel uit te maken van deze historie geeft een meerwaarde aan uw onroerend goed.

 

Erftransformatie?

Wilt u uw erf transformeren naar de nieuwe eisen en wensen? Hedendaagse uitstraling met gebruikmaking van de historische elementen? Een proeflokaal, een bed and breakfast, een mini camping kamperen bij de boer, een landwinkel?

 

Wij zetten graag onze kennis en kunde in om u van dienst te zijn en te komen tot een succesvolle herinrichting van uw erf.

 

Advies?

Wilt u advies voor de inrichting van uw erf, het beheer of onderhoud daarvan? Wij zijn u graag van dienst, voor een afspraak op uw erf bel of mail ons.

 

Met vriendelijke groet,
Geert en Mauritz Broekhuis