Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Erfafscheidingen

als doel om geborgenheid en veiligheid te scheppen. Over fysieke grenzen en geestelijke grenzen zijn de nodige boeken en sites voor geschreven. In deze zal ik me beperken tot de tuin of erfgrenzen :-).

Erfgrenzen:

De hoeveelheid mogelijkheden om een grens- of erfafscheiding te maken is bijna onbegrensd.

De meest toegepaste erfafscheiding is die van houtenschuttingen welke zijn geïmpregneerd met milieu onvriendelijke en schadelijke stoffen.
Ook een mogelijkheid is hardhout maar dan FSC hardhout toepassing. Bijgaande foto’s geven een kleine impressie wat er mogelijk is met een gebouwde erfafscheiding.

Daarnaast is de tuin of het erf ook af te sluiten middels beplanting. Dit kan door losse beplanting of in rij en in vorm geknipte beplanting zoals hagen. En deze laatste groep is dan weer onder te verdelen in groenblijvende of bladverliezende hagen.
De groenblijvende hagen zijn in zijn algemeenheid kostbaarder dan bladverliezende hagen en groeien meestal minder snel, hoewel daar zeker ook uitzonderingen in zijn!

Sinds de laatste jaren zijn er, in onze steeds ongeduldiger wordende maatschappij, ook direct klaar hagen leverbaar. Het assortiment hiervan wordt ook hiervan steeds groter. Enkele jaren geleden waren feitelijk alleen klimoprekken en beuken- en haagbeuken en nog een paar soorten leverbaar maar nu van bamboehagen tot hagen van druiven en andere klim- en leiplanten.

We zullen in de loop van de tijd deze site vullen met voorbeelden en ontwikkelingen opo het gebied van erfafscheidingen.

Voor alsnog zullen we de komende tijd de navolgende erfafscheidingen behandelen:

1 Bouwkundige erfafscheidingen van:

–  geïmpregneerd hout
–  hardhout
–  metselwerk
–  glazenbouwblokken
–  metaal
–  glas
–  beton
–  boomschors
–  bamboe
–  heidematten
–  steenkorven
En combinaties van bovenstaande

2 Levende erfafscheidingen:

–  bladverliezende hagen
–  oenblijvende hagen
–  rect klaar hagen
–  lgentenen
–  bloeiende hagen
–  lossen hagen

Mocht u aanvullingen willen of zien dan bij deze het verzoek dit aan ons kenbaar te maken opdat we onze site kunnen uitbreiden opdat het een steeds grotere inspiratiebron wordt.

Voor onze contact gegevens klik hier.