Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Welk tuintype bent u?

ONTMOETEN, GENIETEN EN DE NATUUR BELEVEN
De natuur zien, voelen, ruiken en proeven… Dat geeft een heerlijk ontspannen gevoel. In de tuintrends voor 2011 zie je dat terug: de tuin wordt groener en natuurlijker.
Optimisme, nostalgie en organische duurzaamheid.

Strakke lijnen in de tuin zijn op hun retour. In 2011 gaan organische vormen en nostalgie de tuin overheersen. Duurzaamheid zal daar een belangrijke rol in spelen. De tuin van het blauwgroene, statusgevoelige tuintype weerspiegelt vooral nostalgie.

Tuintrends 2011

Tuinmeubels worden groener dan gras, planten kaal gegeten door de tuinbezitters en nieuwe planten veroveren borders en bakken. Het tuingevoel wordt anno 2011 groter dan ooit.

In het decennium waarin ieders privéleven op straat ligt wordt de tuin onze heilige rustplaats. Het is de buitenkamer waarin we ons terug trekken voor een gevoel van authenticiteit. Het gevoel ons met de natuur te kunnen verbinden.

Crisissen maatschappelijk, financieel en ecologisch, social media, reality-tv en de alom tegenwoordige camera’s van de overheid, alles wordt even vergeten. Relaxen en respect voor de natuur, werken met planten en waken voor het milieu, die zaken bepalen de tuintrends anno 2011.

Was de tuin al uitgeroepen tot tweede woonkamer, nu is het ook de ultieme plek om tot rust te komen. En dat geldt niet alleen voor tuinen maar ook voor balkons.

Verticaal tuinieren is een snel opkomende kreet. Dus omhoog met die planten. En dat zowel in de vorm gevelsystemen als gewoon bloembakken boven elkaar.

Ook de in Duitsland al lang populaire groene daktuinen winnen terrein.

Geen slakken of rupsen maar de tuinbezitters zelf eten dit jaar de planten kaal. De vierkante metertuin, hype van tuinieren 2010, komt in alle varianten terug.

Kweken, controleren, verduurzamen en opnieuw behandelen. Hout is één van de mooiste natuurlijke materialen. Maar massaal gebruik ervan betekent een aanslag op de natuur.

Nieuw is de focus op maaiers. Wie regelmatig kijkt naar het tv-programma TopGear kan nu met dezelfde terminologie in de tuin aan de slag.

Motoren van nieuwe maaiers zijn op dezelfde technieken gebaseerd als die van hybride auto’s. Bovendien wordt gelet op terugdringen van het geluid.

Maar er is meer nieuws op het gebied van gereedschap. Nieuwe accu’s laden sneller, leven langer en zijn zuiniger met energie. Iets dat al langer technologisch mogelijk was maar nu financieel voor de consumentenmarkt ook aantrekkelijk is.

Het groenste blijft natuurlijk inzet van de eigen spierkracht. En ook daarvoor zijn tal van handige gereedschappen, van buxusschaar tot zaairol.

Doorlopende trend van afgelopen jaar wordt gevormd door kleurrijke stoffen banken en sofa’s. Stof en kleur lijken zo naar binnen te kunnen.

En eigenlijk is dat een goed keus. Want stof noch kussenvulling houdt water vast. Bij regen of bijvoorbeeld een ongelukje met de tuinslang loopt het water er zo doorheen. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Want de kwalitatief hoogwaardige tuinmeubelen kunnen tegen een stootje, tegen omgegooide vloeistoffen en zijn compleet afwasbaar.

Buiten geven ze het ultieme huiskamergevoel, compleet met lichtarmaturen met lampenkappen en kunst voor de buitenmuur.

  • Tuin als plek om tot rust te komen
  • Verticaal tuinieren
  • Daktuinen
  • Smullen uit eigen tuin
  • Kunstmatig hout
  • Vernuftig gereedschap
  • Vrolijke stoffen
  • Privacy

Schuilen in de tuin. Afgeschermd van de wereld, heel privé lekker relaxen. Dat is een snel opkomende trend.

Daarin passen tuinhuisjes, op constructies, aanbouw van het huis met buitengevoel, veranda’s en vooral zonneluifels. Liefst over de hele zithoek. Filtert de zon en maakt het buiten zitten nog knusser en beschermt tegen inkijk. Al deze oplossingen zijn bestand tegen zon, weer en wind. Dus laat de zomer nu maar beginnen.

Bron: Trendpers

ga terug