Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Blauwe tuin

Voor de blauwe, statusgerichte tuinier is een modeltuin ontwikkeld onder de naam Cape TownGarden. Daarin komt tot uiting dat dit type tuinier rust en contact met de natuur zoekt in zijn tuin. De blauwe tuin is gerealiseerd vanuit het levensgevoel dat de tuinier over de grenzen heen kijkt en interesse heeft in andere culturen. Hij wil lang in zijn tuin verblijven en ervan genieten.

Dat laatste brengt met zich mee dat in die tuin het gebruik van afdaken hoort, van overkappingen, terras- verwarming en zelfs vloerverwarming op het terras, al dan niet met behulp van zonne-energie. De tuin bevat krachtige,natuurlijke materialen die zorgen voor een warme, Afrikaanse uitstraling. De Cape Town Garden is gerealiseerd met uitvergrote, ambachtelijke, stoere vormen.

Natuurlijke materialen spelen er de hoofdrol; vooral hout en natuursteen. Deze tuinstijl maakt gebruik van natuurstructuren en houtmotieven en verwerkt de symbolen uit Afrikaanse primitieve tekeningen. Het kleurgebruik in de Cape Town Garden is warm; donkere natuurtinten met een paar felle accenten. De felle accenten zitten in de dessins, accessoires en beplanting. In deze tuin staan robuuste planten met een stoere, exotische uitstraling – palm, yucca, agave, vijg en bamboe.

 

Border en terras:

De borders in deze tuin gaan uit van gemak. De border kent extra bodembedekkers, houtsnippers en cacaodoppen tussen de planten, die zorgen voor minder onkruid, meer gemak en een stoere uitstraling. Het terras dat past bij deze Cape Town tuin maakt gebruik van beplanting in of direct langs het terras. De natuur hoort hier lekker dichtbij te zijn.

 

De relaxruimte:

Bij de Cape Town Garden behoort een stoere relaxruimte in de vorm van een overdekte of halfoverdekte badruimte waarin elementen zoals een jacuzzi, een douche en eventueel een sauna horen. Ruisend bamboe en de geur van kamperfoelie prikkelen er de zinnen.

ga terug