Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

TIP TUINONDERHOUD: snoeien in mei

Snoeien in mei, kijk voordat u gaat snoeien de struiken even na. Er kunnen nu vogelnesten in zitten. Snoeien is een van de lastigste zaken in het onderhouden van uw tuin.

Enige vakkennis is hierbij onontbeerlijk.

Hagen knippen:

(Groenblijvende) Hagen, zoals buxus, hulst, liguster en coniferen, kunnen in de meimaand prima gesnoeid worden. Het snoeien van deze hagen kan nog tot in augustus, maar nu zullen de jonge scheuten zich beter ontwikkelen. 
Perkrozen en rozen op stam kunnen nu tot op 3 tot 5 ogen teruggesnoeid worden. Bij de klimrozen kunnen de zijtakjes op de gesteltakken kortgeknipt worden.

Bloemheesters:

Voorjaarsbloeiende heesters kunt u het beste direct na de bloei snoeien. U behoudt dan mooie struiken met jonge takken die elk jaar weer rijkelijk zullen bloeien. Enkele soorten: Forsythia, Ribes, Chaenomeles, Kerria, winterjasmijn,… 
Een van de lastige bloemheesters is de Brem. Ik was vandaag in een tuin waar een aantal bremstruiken stonden verschillende in leeftijd van 2-3 jaar tot 10 jaar. Een oude bremstruik kunt u makkelijk doodsnoeien als u de oude takken te kort snoeit. Met name voor snoeien geldt dat dit vakkundig regelmatig op het juiste tijdstip dient te geschieden. Als dit een paar keer wordt vergeten of verkeerd wordt gedaan is de kans groot dat de plant niet meer te redden valt en dan rest er niets anders om de plant te verwijderen. Heeft u vragen via onze helpdesk kunt u uw vragen stellen.

ga terug