Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

TIP: Tuinaanleg in de winter?

Ook komende winter gaan we gewoon door met het realiseren van nieuwe tuinen. Als u in 2015 voornemens bent veranderingen in uw bestaande tuin aan te brengen of voornemens bent een geheel nieuwe tuin te laten realiseren, bel nu voor een afspraak..

De planfase neemt meestal een tijd in vanaf 2-3 weken tot 2-3 maanden. Dit is sterk afhankelijk hoeveel en wanneer u daar tijd in kunt investeren. Want een plan maken is door ons zo gebeurt, maar er dienen materialen te worden bekeken en uitgezocht. Er dienen prijzen door u of door ons te worden opgevraagd. Planten uitzoeken en noem maar op. Veel tijd dus voordat we in uw tuin aan de gang kunnen gaan.

Dus  is de winter een fijne periode om tuinplannen te maken voor het komende voorjaar.

Voordat een tuinontwerp klaar is zijn veelal enkele weken nodig. Vanaf de eerste afspraak – schetsplan & raming – voorlopig ontwerp + beplantingsplan en bestratingsplan & ramingen en definitief ontwerp & begroting vervaardigen, en doorspreken en d ejuiste keuzes maken heeft nu eenmaal zijn tijd nodig. Natuurlijk houden wij rekening in de planning met de realisatie vanf het 3e gesprek doch wie het eerst komt is ook het eerste aan de beurt. Om te komen tot een goed tuin werken wij met ons stappenplan zodat u precies weet hoe we werken en waar kosten aan verbonden zijn en wanneer.

Voorjaarsdrukte:

Het voorjaar is voor hoveniersbedrijven de meest drukke periode en de planning van maart tot juni snel vol loopt, zo ook bij ons ontwerpburo/hoveniersbedrijf. Momenteel zijn wij met de huidige bezetting al tot mei redelijk vol met de aanleg van tuinen. Zodra de vorst voorbij is zullen we in maart met onze onderhoudsploeg weer het reguliere onderhoud opgaan pakken.

Wij zijn momenteel druk doende om tuinplannen te maken met de bijbehorende ramingen en begrotingen opdat deze het komende voorjaar weer uitgevoerd kunnen worden.

Plantseizoen:

Ook het plantseizoen doet hier aan mee omdat dit van oudsher loopt tot circa half april, vanzelfsprekend afhangend van het weer. De laatste jaren hebben de kwekers het plantseizoen zodanig verlengd dat beplanting het hele jaar geplant kan worden tenzij het vriest en de grond bevroren is.

Daarbij is het wel zo dat planten die voor half april geleverd en verwerkt kunnen worden goedkoper zijn dan na deze periode.

Denk hierbij aan onder andere bomen. Bomen met kale wortel geleverd zijn goedkoper dan bomen opgekweekt in pot of kuip. Deze in kuip geleverde bomen worden dan vol in blad en/of bloem geleverd en geplant.

Meer tijd voor u:

Ook is februari de maand waarbij de ontwerper/hovenier meer tijd voor u zal hebben en dus alle reden om deze maand de eerste afspraak te maken als u het komende jaar tuinplannen heeft.

Wilt u een afspraak maken bel 0800 – 750 75 75 of op onze GSM of mail ons.

Graag tot ziens in uw tuin.

Geert en Mauritz Broekhuis
Geert: 06-11 40 17 25
Mauritz: 06 – 46 09 44 57
ga terug