Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

TIP: plant van de maand september.

Ook in september bloeien nog de nodige bomen, heesters, klimplanten en vaste planten. Deze maand brengen wij u een kleine boom onder de aandacht, namelijk de Clerodendrum die ook in kleine tuinen kan worden toegepast. Let er wel op dat deze boom dan….

op een beschutte plaats wordt geplant omdat de plant gevoelig is voor zware nachtvorst, vooral in zijn jonge jaren.

De Clerodendrum is een kleine boom of grote struik met een ronde kroon. De grote bladeren en de bloei in september maken dit een opvallende plant in de tuin.

Na de bloei vormt Clerodendrum trichotomum mooie decoratieve grijsblauwe vruchten die langzaam naar zwart verkleuren. Als boompje wordt Clerodendrum trichotomum ongeveer 6 tot 7 meter hoog en is dan ook geschikt voor de wat kleinere tuin.

Bent u er niet zeker van of de boom in uw tuin een Clerodendrum trichotomum is? Kneus dan het blad: als het naar pindakaas ruikt dan heeft u beet! Een goed doorlatende tuingrond wordt op prijs gesteld.

Snoeien

De boom/struik heeft weinig snoei nodig. Topeinden die bevroren zijn geweest moeten tot op het levende hout, boven een levend oog worden weggeknipt. De overige snoei is alleen nodig om meer licht in de struik te brengen als hij te dicht dreigt te worden. Selecteer in dat geval de sterkste zijscheuten, die vanuit de spil groeien. Het snoeien kan direct worden uitgevoerd na de laatste bloei in oktober.

Advies

Wilt u een beplantingsadvies in uw tuin? Bel of mail ons voor een afspraak, we zijn u graag van dienst.

Geert & Mauritz Broekhuis

ga terug