Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

TIP: fruit van de maand april

Japanse krentenboom oftewel de Hovenia dulcis. Van deze bijzondere fruitsoort worden de gezwollen bloemstelen geoogst. Deze smaken naar rozijnen of naar zoete peren. Deze gezwollen vruchtstelen worden in de late herfst geoogst en zijn geschikt voor gebak, konfijten en vers gebruik.

De Hovenia dulcis verlangt een zonnige en warme standplaats. Lichte schaduw kan ook nog wel. De jonge planten zijn gevoelig voor strenge vorst en noorden- en oostenwinden. De winterhardheid is tot -15 graden Celsius en op oudere leeftijd kunnen de vorst van -25 graden overleven.

Late lentenachtvorst kan de jonge scheuttoppen soms beschadigen.

De grond dient goed gedraineerd te zijn en geen opeenhoping van water. Matig vochtige zand- en leemgronden. De ph mag lichtzuur tot lichtalkalisch zijn.

Natte gronden worden niet verdragen en zal de boom doen afsterven.

Bestuiving vindt plaats door zelfbestuiving is veelal voldoende.

De plant bloeit met kleine witte bloemen welke tweeslachtig zijn en licht geurend zijn.

De bloei vindt plaats in juli en augustus. In de late herfst zijn de vlezige, zoete bloemstelen geschikt voor consumptie. Ze rijpen gedurende meerdere weken.

Een voordeel bij deze plant is dat deze weinig snoeiwerk vereist. Het beperkt zich met name tot de droge te laag hangende takken te verwijderen. De bomen worden 2-4 meter hoog in ons klimaat. In zijn oorspronkelijke habitat, de Himelaya, West China en Oost Azië, wordt deze boom wel tot 30 meter hoog.

Eten uit eigen tuin? Eens iets anders op uw bord? Wij adviseren u graag.

Met vriendelijke groet,

Geert  & Mauritz Broekhuis

ga terug