Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

TIP: een steenoven in uw tuin?

Speciaal voor de lekkerbekken en tuinliefhebbers door ons hoveniersbedrijf geselecteerd een compacte en verrijdbare steenoven. Is een buitenkeuken  wellicht iets teveel voor u? Met deze kleine steenoven in uw tuin waarmee u lekker buiten kunt kokkerellen…

Steenovens (pizzaovens) SFERA voor Bakken (Pizza – Brood – Petit Fours) – BBQ – Spiesgrill – Oven – Roken – Tuinhaard.
Deze ambachtelijke, met de hand gemaakte steenoven (pizza oven) zijn na eeuwenoude traditie rond gemetseld met vuurvast materiaal en met een dikke laag stucwerk fraai aangesmeerd. De steenovens zijn snel warm en blijven dat lang. De steenovens hebben een uitstekende luchtcirculatie en geven die authentieke rustieke smaak van een steenoven.
U kunt de lekkerste pizza’s maken en uw eigen ambachtelijk brood. Maar de steenovens zijn ook te gebruiken als barbecue, en spiesgrill. Uw vlees wordt malser. U kunt er ook in bakken en roken. Ieder ovenschaalgerecht kunt u hierin kwijt en bij het natafelen gebruikt u de steenoven als tuinhaard.
Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het onderstel. De ovens kunnen op een onderstel van hout of staal frame eventueel afgewerkt met hout geplaats worden. Deze modellen kunnen eventueel met wieltjes, makkelijk voor op het terras en kunt u rekening houden met de wind/rook. Ook een onderstel van steen (metselwerk) of beton (betonbielzen) is mogelijk.
Vanwege de zware belasting (tussen 300 en 500kg) en de lange levensduur van de steenovens is het belangrijk dat deze op een degelijk onderstel komen te staan. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met meubelontwerper Florian Weber en lasser Dennis Dam. Meer informatie over deze onderstellen .
Wij hebben een aanbieding in combinatie met de eikenhouten onderstellen van Florian Weber.
Uiteraard kunt u ook uw eigen onderstel maken/regelen.
De oven is standaard uitgevoerd met een dubbele deur met kijk/spiesgat en afsluitbaar rookkanaal uitgang met handvat. Optioneel is een inbouw thermometer (in de deur), opzet RVS rookkanaal met RVS regenkap (1 meter), pizzaschepset, spies om te grillen, BBQ rek, afdekhoes en een lasertemperatuurpistool. Zo bent u helemaal klaar en kunt u zo aan de slag. Voor een overzicht van de steenoven (pizzaoven) accessoires kunt u hier klikken.
De ovens leveren we in verschillende maten, van 60cm tot 90cm, vanaf € 389,- tot € 599,-. Een 80/90cm oven voldoet aan het gebruik voor een huisgezin, deze is groot genoeg voor een grote ovenschaal of kunt u er meerdere broden tegelijk in bakken. Een klein gezin kan prima af met de SFERA70. Voor pizza’s geldt dat ze al in een paar minuten klaar zijn waardoor u er niet veel tegelijk in de oven hoeft te plaatsen. Voor gebruik van de steenoven kunt u hier klikken.
De ovens zijn geschikt voor in de tuin, veranda, op het terras, in de keuken of voor restaurants. Het beste is als de steenoven overkapt staat. Zo niet, dan raden wij u een afdekhoes aan in combinatie met onze impregneer coating.
U kunt de steenovens laten bezorgen, zij worden dan volledig in uw tuin geinstalleerd.
Voor restaurants is een steenoven zeer uniek, daardoor interessant, met name pizzeria’s. De fijnproever weet dat de lekkertste ovengerechten, pizza’s en brood uit een steenoven komt (zie pizzatest). Merkwaardig is het waarom je zo weinig pizzeria’s ziet die gebruik maken van deze methode. Exclusiviteit kenmerkt dit product en daar zijn ‘wij’ naar op zoek. Wij kunnen op zowel uw terras als in uw zaak de oven plaatsen.

ga terug