Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

TIP: Bollen bestellen.

Als u deze winter en komend voorjaar bloemen in uw tuin wilt hebben dan moet u ze nu bestellen. De vele soorten bollen en knollen kunnen uw tuin kleur geven vanaf januari. Wij geven u graag tips voor meer kleur in uw tuin, ook in de winter! Deze herfst 25% korting op ons assortiment bloembollen als wij uw tuin mogen renoveren.

 

Zelf bollen planten?

Wilt u zelf bollen gaan planten, hierbij enkele tips.

Voor de plantdiepte gebruikt men vaak als stelregel 3 maal zo diep als de hoogte van de bol in kwestie oftewel 2 maal de hoogte boven de bol houden. In een kleigrond kan je beter wat hoger planten: 2 x zo diep. Zorg ervoor dat de bolvoet goed in contact komt met de bodem zodat deze voor de winter nog nieuwe wortels kan vormen.

Voor het krijgen van een natuurlijke plantwijze strooit u de bollen over het in te planten gedeelte uit met de losse hand en plant ze dan uit daar waar ze neergekomen zijn.

Zomerbloeiers zoals de dahlia en de begonia zullen langer doorbloeien als de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderd worden.

Wat is er leuker in de tuin dan als in januari en februari al de eerste bloemen in uw tuin aanwezig zijn?

Na de bloei het loof laten afsterven en in combinatie met vaste planten kan het afstervende loof bedekt worden met het nieuw ontluikende blad van de vaste planten. Hierdoor vormt het bruine afstervende loof geen hinderlijk zicht in uw tuin.

Stelt u bollen en knollen beplantingsadvies op prijs? Bel of mail voor een afspraak.

Met vriendelijke groet,
Gerard & Mauritz Broekhuis

ga terug