Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Wat kost de aanleg van een tuin van ca. 70 m2

Geachte heer Broekhuis,

We hebben een bestaande tuin van ca. 70 m2 en deze willen we eens goed aanpakken. Kinderen zijn het huis uit en dus geen gras meer en onderhoudsvriendelijk e.d.
Kunnen we met een budget van 7000 euro dit realiseren?

Met vriendelijke groet,

fam. van Leeuwen

ANTWOORD:

Geachte heer en mevrouw van Leeuwen,

De aanlegkosten van een tuin of de metamorfose van uw bestaande tuin die anagepast dient te worden aan uw nieuwe eisen en wensen is als een maatpak. Natuurlijk kunt u met een budget van 7000 euro heel wat aanpassen. Doch onderehoudsvriendelijk kan zijn natuusteentegels die we voegen op een gestabiliseerd zandbed. Da\’s kostbaar doch geen last meer van onkruid in de voegen of mieren die zand omhoog werken e.d. Een gestabiliseerd zandbed geeft minder verzakking en als het verzakt meer als geheel. Wellicht wilt u een vijver of tuinverlichting of een overkapping waar u de nieuwe lounge set kan zetten. Een 2 tal heathers eronder en u kunt bijna hele jaar buiten zitten. Welke beplanting kunnen we behouden of niet? Dit zijn wel bijkomende investeringen op het beschikbare budget, want een beetje oiverkapping kost al snel rond de 2500 euro exclusief lounge set van een 1500 euro en we zijn al over de helft van budget :-).

Kortom heel veel mogelijkheden.

Advies: maak een oriënterend gesprek en bespreek uw specifieke eisen en wensen met de adviseur. Het gestelde budget is redelijk om gesprekken aan te gaan.

Succes,

Mauritz

ga terug