Wat kost een tuin?

Tuintest

WAT KOST EEN ONTWERP

IK WIL EEN OFFERTE

Projecten

Metamorfose

Wij zijn gespecialiseerd in metamorfoses van tuinen en terreinen.

klik hier

Conflict met kwekerij hoveniersbedrijf

L.S.,

Wij hebben 3 jaar geleden voor 200.000 euro aan beplanting in onze tuin laten leveren en aanplanten. Na drie jaar staat de meeste beplanting er zielig bij en geen groei. Vele planten zijn in die tussentijd vervangen en we zijn het zat na 3 jaar. We worden goed te woord gestaan en ze zijn erg vriendelijk doch als ik andere tuinen hier in de buurt zie na 3 jaar staat onze tuin er zielig bij. De tuin van de buren is door het zelfde bedrijf gedaan en ook daar ziet het er niet uit!
Het bedrijf heeft een goede naam en faam hier in Almere en in ‘t Gooi. We hebben geen werkomschrijvende offerte of bestek en er staat weinig of niets op papier. Het bedrijf is ook niet aangesloten bij VHG of andere organisatie

 

Goedendag heer en mevrouw ………… ,

 

Met referte aan ons gesprek bevestig ik bij deze conform afspraak onze afspraak voor

 

Uw situatie is als volgt:

 

De kwekerij/hovenier heeft voor 200.000 euro beplanting geleverd en verwerkt en na 3 jaar is  beplanting vervangen (Taxus bogen) staat veel beplanting er slecht tot zeer slecht bij en groeit niet of nauwelijks. Ondanks de prettige gesprekken en contacten is er feitelijk niets wezenlijks verbeterd. Het huilen staat u nader dan het lachen en genieten van uw tuin.

Dit gaat ook op voor uw buren.

 

Het bedrijf is nergens bij aangesloten waar u verhaal kunt halen of via geschillencommissie of anderszins uw zaak kunt voorleggen. Er zijn geen werkomschrijvende offertes gemaakt en/of een bestek voor uitvoering. Dit alles maakt het al erg lastig om uw verhaal te halen in deze.

 

Uw bedoeling:

 

Een deskundige rapport van de stand van zaken en de mogelijke oorzaken waardoor na 3 jaar het resultaat tegen valt. DIt deskunidge raport dient primair om u te steunen in uw communicatie met bedrijf en secundair bij een eventuele rechtszaak.

 

Ons voorstel:

1    Opstellen deskundige rapport

2    Bedrijf schriftelijk in kennis stellen van de onvolkomenheden c.q. gebreken en in gebreke stellen.

3    Bedrijf op locatie uitnodigen waar ik de beste mensen in kennis stel van mijn bevindingen en hun de ruimte geven daarop te gaan reageren.

4    Een redelijk tijdspad afspreken om het werk te herstellen

5    Indien niet binnen de overeengekomen termijn alle zaken zijn herstel kan wederom een ingebrekestelling worden gedaan met de aanzegging het geschil voor de rechter te brengen.

 

Het streven is er om er met het bedrijf uit te komen en dat u volgend jaar en de daarop volgende jaren een fraaie tuin heeft die u dagelijks plezier geeft i.p.v. dagelijkse irritatie.

Deskundige rapporten laten wij altijd verzorgen door De Tuinregisseurs. Wij zullen uw gegevens aan De Tuinregisseurs doorgeven. Deze zullen deze week contact met u opnemen.

Vertrouwende u met deze zo volledig mogelijk van dienst te zijn geweest, tekenen wij.

Gerard en Mauritz Broekhuis.

 

ga terug